2024. április 19. péntek
Emma
Holnap Tivadar, Odettnapja lesz.

Harcolnak az óvodások

Csipeszharc bajnokság Csipeszharc bajnokság

A Cserpes Sajtműhely támogatásával küzdőtérre léphetnek a helyi óvodások. A Castrum SC Kapuvár szervezésében Csipeszharc és Utánpótlás karate verseny kerül megszervezésre, a Cserpes teremben március 26-n vasárnap délelőtt.

 

" -Még 2022. október 1-én szerettük volna megrendezni óvodásaink számára azt a játékos csipeszharc bajnokságot, amit sajnos az Energia válság derékba tört.
Természetesen nem engedtük el a tervet, és most tavasszal Cserpes István, és Bea segítségével lehetőséghez jutottunk, hogy Ovikaratésaink megmérettethessenek.
Maga a Csipeszharc egy küzdősport játék, ahol a legfiatalabbak tudnak versenyezni. A versenyzők feladata, hogy 1 perc játékidő alatt, minél gyorsabban leszedegessék a felcsíptetett 4-4 db ruhacsipeszt.Ehhez gyorsaságra, ügyességre és pontosságra van szükség. Nem könnyű feladat, de egy nagyon remek fejlesztő játék, ahol a gyerekek idősebb társaikhoz hasonlóan, bírók előtt, a harcművészet minden írott, és iratlan szabályait betartva tehetik próbára tudásukat.

Amíg az óvodások csipeszharcban versengenek, addig idősebb társaik már a testpajzsos küzdelemben mérik össze tudásukat.

Egy kicsit aggódom, hogy elég lesz-e számunkra a hely, mivel eddig csak 2 klubból (Castrum és a Répcelaki Rakurai SE) majd 100 nevező érkezett úgy, hogy csak azok a gyerekek indulhatnak, akik országos bajnokságon még nem léptek tatamira.

Köszönöm ezúton is a támogatóinknak, akik segítik a kapuvári fiatalok egészséges életmódra nevelésében a Castrumot!"

- kaptuk az információkat Sensei Pantelics Pétertől, a 40 esztendős Castrum SC Kapuvár vezetőjétől.

Kapcsolódó elemek

Facebook - Kövess minket