Nyomtatás

EB kvótákért zajlott a harc - Svédországba készül a Castrum

Castrumosok Répcelakon remekeltek Castrumosok Répcelakon remekeltek
Szalay Berta Magyar Bajnoki címével váltotta meg repülőjegyét Göteborgba. Február közepén rendezték Répcelakon az MKSZ Felnőtt Kyokushin Karate Magyar Bajnokságot, és országos kvalifikációs bajnokságot, az U16 - U18 korosztály számára.
 
A Castrum SC Kapuvár 6 versenyzővel nevezett a rangos hétvégi megmérettetésre. Az év eleji karate verseny kvalifikációs bajnokságnak számít az ifjúsági, junior és felnőtt karatékák számára. Az U16-os korcsoportban, Németh Virág és Szücs Hanna, kategóriájukban ezüstérmet szereztek, míg Serfőző Hanga Niobé a junior korcsoportban állhatott fel a dobogó második fokára.
 
Szalay Berta pedig aranyérmével, Magyar Bajnoki címével érdemelte ki a részvételt az április 1-i svédországi Európa Bajnokságon. A fiatal egyetemista 2022-ben Európa bajnoki címet harcolt ki. Idén a címvédés a cél a női -65 kg-os kategóriában.
" - Nagyon örültünk, hogy ezúttal nem kellett átutaznunk az egész országot, hogy részt vehessünk ezen a kvalifkációs tornán. Berta, és a fiataljaink is remekül hozták az eredményeket. Célunk, hogy júniusban Debrecenben minél több Castrumos harcos képviselhesse hazánkat az Utánpótlás Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságon, és büszkén térhessünk haza Svédországból is áprilisban." - tudatta Sensei Pantelics Péter, az idén 40 esztendős Castrum SC   Kapuvár edzője.
 

Kapcsolódó elemek

Képgaléria