2023. január 28. szombat
Károly, Karola
Holnap Adélnapja lesz.

18 Castrumos harcos 15 éremmel tért haza Karate Diákolimpia elődöntőjéről

Végerbauer Roberta és Molnár Benett csata előtt Végerbauer Roberta és Molnár Benett csata előtt Castrum SC

Vasárnap rendezték Várpalotán a Kyokushin Karate Diákolimpia elődöntőt, ahol 28 egyesület 268 utánpótláskorú harcosa mérte össze tudását. A Castrum SC Kapuvár 18 fővel érkezett, és 15 éremmel távoztak a verseny végeztekor. 7 arany-, 2 ezüst- és 6 bronzérem volt a kapuvári egyesület mérlege.

 
Úgy látszik kezd visszatérni a korábbi versenyeztetés a harcművészetet űző fiatalok, és klubjaik körében. Az előző években a COVID miatt elmaradt Diákolimpiák kínálta versenylehetőség már nagyon hiányzott a Kyokushin karatésoknak. Az elődöntőn ez alkalommal a junior kocsoportot leszámítva mindenki tatamira léphetett. (A juniorok számára az előző héten rendeztek országos bajnokságot Debrecenben, így ők majd csak a májusi Diákolimpia döntőben lépnek tatamira.)
 
A Castrum 18 fős csapata ezúttal is remekül teljesített.
Aranyérmesek: Horváth Máté, Bors Jázmin, Serfőző Lia, Horváth Nándor, Németh Virág, Szücs Ákos és Szeg Fanni
Ezüstérmesek: Horváth Réka, Zólyomi Károly
Bronzérmesek: Takács Noel, Szücs Hanna, Vörös Anna, Serfőző Hanga, Serfőző Lia (KATA) és Horváth Máté (KATA)
 
“ Célunk a Diákolimpia döntőre való továbbjutás volt. Természetesen jó érzés, hogy ezt ilyen remek eredményekkel sikerült kiharcolnunk. Mivel a küzdelmek 4 tatamin zajlottak egyszerre, és bizony sokszor azonos időben léptek ellenfeleik elé a Castrumos gyerekek, ezért sokat köszönhetek Végerbauer Robertának, aki korábbi sikeres versenytapasztalatait most, mint edző is kamatoztathatta. Jó volt újra ennyi harcossal a tatamira lépni, és pozitív visszacsatolást kapni arról, hogy jól működik az utánpótlás nevelés a Castrumban. Természetesen vannak hibák, amiket még májusig javítanunk kell, de mindent el fogunk követni, hogy a döntőben is hasonló szép eredményeket érjünk el! - tudatta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.
 
 
varpalota2022

Kapcsolódó elemek

 • Mozgalmas hétvége a Castrumban - Pantelics bronzérmet szerzett a Nemzetközi kupán Mozgalmas hétvége a Castrumban - Pantelics bronzérmet szerzett a Nemzetközi kupán

  Mozgalmas hétvégén vannak túl a Castrumos harcosok. Október 22-én rendezték a 2. On-line Nemzetközi Kata Bajnokságot, ahol Pantelics Bence a felnőtt kategóriában bronzérmet szerzett. Eközben a két válogatott versenyző Cegléden készült az MKKSZ Nemzeti válogatottjával a novemberi Shinkyokushin Európa bajnokságra.

 • 11 éremmel érkezett haza a Castrum Debrecenből 11 éremmel érkezett haza a Castrum Debrecenből

  A hétvégén a Civis városból hozták a bajnoki címeket, és a novemberi Európa Bajnokságon való induláshoz szükséges kvótát a Castrum SC harcosai.

 • 50 éves a Magyar Kyokushin karate - Gere Boglárka bronzot hozott a Castrumnak 50 éves a Magyar Kyokushin karate - Gere Boglárka bronzot hozott a Castrumnak

  Debrecenben, az Oláh Gábor úti Sportcsarnokban gyűlt össze a Kyokushin Karate krémje, hogy ünnepélyes keretek közt ünnepelje a Magyar Kyokushin „születésének” 50. évfordulóját. A jeles rendezvényen sajnos a tavalyi esztendőben elhunyt egyik alapító nagymester Shihan Furkó Kálmán már nem vehetett részt, tanítványai egésznapos Knock Down versenyen tisztelegtek a nemzetközi vendégek, és hazai mesterek előtt.

 • 10 éremmel, és 2 EB kvótával gazdagodott a Castrum Debrecenben 10 éremmel, és 2 EB kvótával gazdagodott a Castrum Debrecenben

  Szeptember 25-n Debrecenben rendezték az Országos UP és felnőtt Kyokushin karate Bajnokságot. A Castrum SC Kapuvár 14 fős csapata 10 éremmel, és 2 EB kvótával térhetett haza a Civis városból.

Facebook - Kövess minket