2024. április 26. péntek
Ervin
Holnap Zita, Mariannnapja lesz.

18 Castrumos harcos 15 éremmel tért haza Karate Diákolimpia elődöntőjéről

Végerbauer Roberta és Molnár Benett csata előtt Végerbauer Roberta és Molnár Benett csata előtt Castrum SC

Vasárnap rendezték Várpalotán a Kyokushin Karate Diákolimpia elődöntőt, ahol 28 egyesület 268 utánpótláskorú harcosa mérte össze tudását. A Castrum SC Kapuvár 18 fővel érkezett, és 15 éremmel távoztak a verseny végeztekor. 7 arany-, 2 ezüst- és 6 bronzérem volt a kapuvári egyesület mérlege.

 
Úgy látszik kezd visszatérni a korábbi versenyeztetés a harcművészetet űző fiatalok, és klubjaik körében. Az előző években a COVID miatt elmaradt Diákolimpiák kínálta versenylehetőség már nagyon hiányzott a Kyokushin karatésoknak. Az elődöntőn ez alkalommal a junior kocsoportot leszámítva mindenki tatamira léphetett. (A juniorok számára az előző héten rendeztek országos bajnokságot Debrecenben, így ők majd csak a májusi Diákolimpia döntőben lépnek tatamira.)
 
A Castrum 18 fős csapata ezúttal is remekül teljesített.
Aranyérmesek: Horváth Máté, Bors Jázmin, Serfőző Lia, Horváth Nándor, Németh Virág, Szücs Ákos és Szeg Fanni
Ezüstérmesek: Horváth Réka, Zólyomi Károly
Bronzérmesek: Takács Noel, Szücs Hanna, Vörös Anna, Serfőző Hanga, Serfőző Lia (KATA) és Horváth Máté (KATA)
 
“ Célunk a Diákolimpia döntőre való továbbjutás volt. Természetesen jó érzés, hogy ezt ilyen remek eredményekkel sikerült kiharcolnunk. Mivel a küzdelmek 4 tatamin zajlottak egyszerre, és bizony sokszor azonos időben léptek ellenfeleik elé a Castrumos gyerekek, ezért sokat köszönhetek Végerbauer Robertának, aki korábbi sikeres versenytapasztalatait most, mint edző is kamatoztathatta. Jó volt újra ennyi harcossal a tatamira lépni, és pozitív visszacsatolást kapni arról, hogy jól működik az utánpótlás nevelés a Castrumban. Természetesen vannak hibák, amiket még májusig javítanunk kell, de mindent el fogunk követni, hogy a döntőben is hasonló szép eredményeket érjünk el! - tudatta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.
 
 
varpalota2022

Kapcsolódó elemek

Facebook - Kövess minket