2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
Holnap Emmanapja lesz.

50 éves a Magyar Kyokushin karate - Gere Boglárka bronzot hozott a Castrumnak

Gere Boglárka és a Castrumos delegáció Gere Boglárka és a Castrumos delegáció Castrum SC

Debrecenben, az Oláh Gábor úti Sportcsarnokban gyűlt össze a Kyokushin Karate krémje, hogy ünnepélyes keretek közt ünnepelje a Magyar Kyokushin „születésének” 50. évfordulóját. A jeles rendezvényen sajnos a tavalyi esztendőben elhunyt egyik alapító nagymester Shihan Furkó Kálmán már nem vehetett részt, tanítványai egésznapos Knock Down versenyen tisztelegtek a nemzetközi vendégek, és hazai mesterek előtt.

A jubileumi Felnőtt Magyar Bajnokságon, a junior korosztály is összemérhette tudását. A versenyen megyénkből Sensei Mótzer Melinda tanítványa Szalay Berta a női -65 kg-os kategóriában szerzett Magyar Bajnoki címet, míg Sopronból a SMAFC -85 kg-os harcosa Ferenczy Csongor (mestere Shihan Demeter Zsolt) a dobogó harmadik fokára állhatott. A Castrum SC Kapuvár Covidtól tépázott csapatát a junior női -55 kg-ban Gere Boglárka képviselte (edzője: Sensei Pantelics Péter) aki két győztes küzdelmet követően bronzérmet szerzett.

Az április 2-i Felnőtt Shinkyokushin Európa Bajnokságon Szalay Bertának kumite-ben, míg Pantelics Bencének KATA formagyakorlat versenyszámban szurkolhatunk majd Lengyelországban.

 

„- Remek versenyszervezésnek köszönhetően méltó körülmények közt ünnepelhettük a Kyokushin Karate 50. születésnapját. Nemzetközi vendégek tisztelték meg a debreceni rendezvényt, ahol a magyar versenyzők látványos küzdelmeket vívtak. Örömmel szurkoltunk Csongornak, és Bertának, és a „Shines” harcosoknak. Sajnáltuk, hogy a Castrumos csapat teljes létszámát a COVID megtépázta. Sajnos ez ellen tenni nem tudtunk, a vírus érkezik, és még a legjobb harcosokat is ledönti. Gere Bogi teljesítményével elégedettek vagyunk, és dolgozunk tovább, hogy a Diákolimpia döntőre még jobbak legyünk és fényesebb eredményt hozzunk! Jó belegondolni, hogy a Kyokushin karate már 50 éves hazánkban, és az elmúlt majd 40 esztendőben a Castrum is részese volt a Knock Down Karate sikereinek.”  – nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

Gere Boglarka 3.

Kapcsolódó elemek

Facebook - Kövess minket