2023. január 28. szombat
Károly, Karola
Holnap Adélnapja lesz.

11 éremmel érkezett haza a Castrum Debrecenből

7 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem a Castrumnak 7 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem a Castrumnak

A hétvégén a Civis városból hozták a bajnoki címeket, és a novemberi Európa Bajnokságon való induláshoz szükséges kvótát a Castrum SC harcosai.

 

4 ország, 43 klub - 328 karatéka részvételével került megrendezésre a 2022-es Debrecen Kupa Országos Bajnokság. A kapuvári Castrum 18 versenyzője, 11 érmet, és 2 Európa bajnoki kvótát szerzett.

Már pénteken elindult a Castrum SC csapata, hogy Hajdúszoboszlón megpihenve, szombaton minél jobb teljesítményt hozhasson a csapat. A 18 fiatalból 11 harcosnak sikerült is a dobogóra lépni a nap végén. A verseny nem csak az országos bajnoki címekért zajlott, hanem az U16, U18 és U20 korcsoport számára kvalifikációs versenyként is fontos mérföldkő a novemberi Shinkyokushin Karate Európa Bajnokság előtt.

Serfozo Hanga pirosSerfőző Hanga Niobé - vitathatatlanul szerezte győzelmeit az U16 os korcsoportban

Serfőző Hanga aranyérmével az U16-os, míg Hoffer András ezüstérmével az U18-as csoportban szerzett EB kvótát.

Aranyérmesek: Pantelics Bence, Serfőző Hanga Niobé, Szücs Hanna, Görgics Máté, Serfőző Lia Zoé, Szeg Fanni és Horváth Réka

Ezüstérmesek: Hoffer András, és Bors Jázmin

Bronzérmesek: Serfőző Zalán, és Németh Virág

Pantelics Bence KATA verseny

Pantelics Bence a felnőtt férfi KATA versenyen

 

Remek, de fárasztó verseny volt. 6 küzdőtéren zajlottak az események, és bizony 18 versenyzőt segíteni, nem egyszerű feladat. Tanulságos küzdelmek voltak mindenki számára, és örülök, hogy a gyerekek nem elégedtek meg az elődöntőbe jutáskor, hogy már az érem megvan, hanem tovább küzdöttek a kupákért. Sajnálom, hogy csak ez a két kvóta sikerült. Lett volna még Castrumos harcos, akit szívesen láttam volna nemzeti melegítőben az novemberi Európa Bajnokságon. Készülünk, és elkövetünk mindent, hogy Bulgáriából is jó hírekkel szolgáljunk - értékelte Sensei Pantelics Péter a Castrum SC edzője a szombati eredményeket.

csapat
18 harcossal Debrecenben a Castrumosok

Kapcsolódó elemek

 • Mozgalmas hétvége a Castrumban - Pantelics bronzérmet szerzett a Nemzetközi kupán Mozgalmas hétvége a Castrumban - Pantelics bronzérmet szerzett a Nemzetközi kupán

  Mozgalmas hétvégén vannak túl a Castrumos harcosok. Október 22-én rendezték a 2. On-line Nemzetközi Kata Bajnokságot, ahol Pantelics Bence a felnőtt kategóriában bronzérmet szerzett. Eközben a két válogatott versenyző Cegléden készült az MKKSZ Nemzeti válogatottjával a novemberi Shinkyokushin Európa bajnokságra.

 • 18 Castrumos harcos 15 éremmel tért haza Karate Diákolimpia elődöntőjéről 18 Castrumos harcos 15 éremmel tért haza Karate Diákolimpia elődöntőjéről

  Vasárnap rendezték Várpalotán a Kyokushin Karate Diákolimpia elődöntőt, ahol 28 egyesület 268 utánpótláskorú harcosa mérte össze tudását. A Castrum SC Kapuvár 18 fővel érkezett, és 15 éremmel távoztak a verseny végeztekor. 7 arany-, 2 ezüst- és 6 bronzérem volt a kapuvári egyesület mérlege.

 • 50 éves a Magyar Kyokushin karate - Gere Boglárka bronzot hozott a Castrumnak 50 éves a Magyar Kyokushin karate - Gere Boglárka bronzot hozott a Castrumnak

  Debrecenben, az Oláh Gábor úti Sportcsarnokban gyűlt össze a Kyokushin Karate krémje, hogy ünnepélyes keretek közt ünnepelje a Magyar Kyokushin „születésének” 50. évfordulóját. A jeles rendezvényen sajnos a tavalyi esztendőben elhunyt egyik alapító nagymester Shihan Furkó Kálmán már nem vehetett részt, tanítványai egésznapos Knock Down versenyen tisztelegtek a nemzetközi vendégek, és hazai mesterek előtt.

 • 10 éremmel, és 2 EB kvótával gazdagodott a Castrum Debrecenben 10 éremmel, és 2 EB kvótával gazdagodott a Castrum Debrecenben

  Szeptember 25-n Debrecenben rendezték az Országos UP és felnőtt Kyokushin karate Bajnokságot. A Castrum SC Kapuvár 14 fős csapata 10 éremmel, és 2 EB kvótával térhetett haza a Civis városból.

Facebook - Kövess minket