2024. április 25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
Holnap Ervinnapja lesz.

11 éremmel érkezett haza a Castrum Debrecenből

7 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem a Castrumnak 7 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem a Castrumnak

A hétvégén a Civis városból hozták a bajnoki címeket, és a novemberi Európa Bajnokságon való induláshoz szükséges kvótát a Castrum SC harcosai.

 

4 ország, 43 klub - 328 karatéka részvételével került megrendezésre a 2022-es Debrecen Kupa Országos Bajnokság. A kapuvári Castrum 18 versenyzője, 11 érmet, és 2 Európa bajnoki kvótát szerzett.

Már pénteken elindult a Castrum SC csapata, hogy Hajdúszoboszlón megpihenve, szombaton minél jobb teljesítményt hozhasson a csapat. A 18 fiatalból 11 harcosnak sikerült is a dobogóra lépni a nap végén. A verseny nem csak az országos bajnoki címekért zajlott, hanem az U16, U18 és U20 korcsoport számára kvalifikációs versenyként is fontos mérföldkő a novemberi Shinkyokushin Karate Európa Bajnokság előtt.

Serfozo Hanga pirosSerfőző Hanga Niobé - vitathatatlanul szerezte győzelmeit az U16 os korcsoportban

Serfőző Hanga aranyérmével az U16-os, míg Hoffer András ezüstérmével az U18-as csoportban szerzett EB kvótát.

Aranyérmesek: Pantelics Bence, Serfőző Hanga Niobé, Szücs Hanna, Görgics Máté, Serfőző Lia Zoé, Szeg Fanni és Horváth Réka

Ezüstérmesek: Hoffer András, és Bors Jázmin

Bronzérmesek: Serfőző Zalán, és Németh Virág

Pantelics Bence KATA verseny

Pantelics Bence a felnőtt férfi KATA versenyen

 

Remek, de fárasztó verseny volt. 6 küzdőtéren zajlottak az események, és bizony 18 versenyzőt segíteni, nem egyszerű feladat. Tanulságos küzdelmek voltak mindenki számára, és örülök, hogy a gyerekek nem elégedtek meg az elődöntőbe jutáskor, hogy már az érem megvan, hanem tovább küzdöttek a kupákért. Sajnálom, hogy csak ez a két kvóta sikerült. Lett volna még Castrumos harcos, akit szívesen láttam volna nemzeti melegítőben az novemberi Európa Bajnokságon. Készülünk, és elkövetünk mindent, hogy Bulgáriából is jó hírekkel szolgáljunk - értékelte Sensei Pantelics Péter a Castrum SC edzője a szombati eredményeket.

csapat
18 harcossal Debrecenben a Castrumosok

Kapcsolódó elemek

Facebook - Kövess minket