2023. január 28. szombat
Károly, Karola
Holnap Adélnapja lesz.

10 éremmel, és 2 EB kvótával gazdagodott a Castrum Debrecenben

Szeptember 25-n Debrecenben rendezték az Országos UP és felnőtt Kyokushin karate Bajnokságot. A Castrum SC Kapuvár 14 fős csapata 10 éremmel, és 2 EB kvótával térhetett haza a Civis városból.

A verseny tétje, az U16, U18, U20 Európa bajnokságon való indulás kvalifikációjának megszerzése, és az országos bajnoki címek eldöntése. A kapuvári karatékák remekül szerepeltek. Pantelics Bence a felnőtt férfi KATA mezőnyben állhatott a dobogó legmagasabb fokára, majd a versenyzés végeztével, már bíróként szorgoskodott az utánpótlás korúak versenyén.

Serfőző Hanga Niobé 5-, míg Fandák Ajándék 4 győztes küzdelmet követően vívták ki kategóriájuk bajnoki címét. Hanga az U16-os, míg Ajándék az U18-as női mezőnyben érdemelte ki romániai Európa bajnokságon való indulást.

Serfőző Zalán Gyerek II. Horváth Máté pedig Gyerek I. korcsoportban utasította maga mögé ellenfeleit így a Castrumosok 5 aranyéremmel büszkélkedhettek a nap végén.

Gere Boglárka, Hoffer András a junior korcsoport bronzérmesei, épp hogy lemaradtak az EB utazók listájáról.

Eredményeik:

Aranyérmesek: Horváth Máté, Serfőző Zalán, Serfőző Hanga Niobé, Fandák Ajándék, Pantelics Bence

Ezüstérmesek: Serfőző Lia,

Bronzérmes: Molnár Benett, Szücs Hanna, Gere Boglárka, Hoffer András

„- Remélhetőleg kezd minden visszatérni a Kyokushin sportban is, és újra tervezhető versenynaptárakkal készülhetünk. A versenyzőinken nagyon lehetett érezni görcsöt, de szerencsére az egymást követő küzdelmek ezt sikeresen oldották, és szinte látni lehetett, ahogy pereg le a „rozsda” róluk a verseny folyamán. Úgy gondolom, hogy a 14 fő 10 dobogós helyezése sikeres napként könyvelhető el. Büszke vagyok mindegyik Castrumos harcosunkra, és köszönöm az ellenfeleinknek, hogy végre újra összemérhettük az erőnket velük.  ”  – nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

Kapcsolódó elemek

 • Mozgalmas hétvége a Castrumban - Pantelics bronzérmet szerzett a Nemzetközi kupán Mozgalmas hétvége a Castrumban - Pantelics bronzérmet szerzett a Nemzetközi kupán

  Mozgalmas hétvégén vannak túl a Castrumos harcosok. Október 22-én rendezték a 2. On-line Nemzetközi Kata Bajnokságot, ahol Pantelics Bence a felnőtt kategóriában bronzérmet szerzett. Eközben a két válogatott versenyző Cegléden készült az MKKSZ Nemzeti válogatottjával a novemberi Shinkyokushin Európa bajnokságra.

 • 11 éremmel érkezett haza a Castrum Debrecenből 11 éremmel érkezett haza a Castrum Debrecenből

  A hétvégén a Civis városból hozták a bajnoki címeket, és a novemberi Európa Bajnokságon való induláshoz szükséges kvótát a Castrum SC harcosai.

 • 18 Castrumos harcos 15 éremmel tért haza Karate Diákolimpia elődöntőjéről 18 Castrumos harcos 15 éremmel tért haza Karate Diákolimpia elődöntőjéről

  Vasárnap rendezték Várpalotán a Kyokushin Karate Diákolimpia elődöntőt, ahol 28 egyesület 268 utánpótláskorú harcosa mérte össze tudását. A Castrum SC Kapuvár 18 fővel érkezett, és 15 éremmel távoztak a verseny végeztekor. 7 arany-, 2 ezüst- és 6 bronzérem volt a kapuvári egyesület mérlege.

 • 50 éves a Magyar Kyokushin karate - Gere Boglárka bronzot hozott a Castrumnak 50 éves a Magyar Kyokushin karate - Gere Boglárka bronzot hozott a Castrumnak

  Debrecenben, az Oláh Gábor úti Sportcsarnokban gyűlt össze a Kyokushin Karate krémje, hogy ünnepélyes keretek közt ünnepelje a Magyar Kyokushin „születésének” 50. évfordulóját. A jeles rendezvényen sajnos a tavalyi esztendőben elhunyt egyik alapító nagymester Shihan Furkó Kálmán már nem vehetett részt, tanítványai egésznapos Knock Down versenyen tisztelegtek a nemzetközi vendégek, és hazai mesterek előtt.

Facebook - Kövess minket