2024. április 19. péntek
Emma
Holnap Tivadar, Odettnapja lesz.

10 éremmel, és 2 EB kvótával gazdagodott a Castrum Debrecenben

Szeptember 25-n Debrecenben rendezték az Országos UP és felnőtt Kyokushin karate Bajnokságot. A Castrum SC Kapuvár 14 fős csapata 10 éremmel, és 2 EB kvótával térhetett haza a Civis városból.

A verseny tétje, az U16, U18, U20 Európa bajnokságon való indulás kvalifikációjának megszerzése, és az országos bajnoki címek eldöntése. A kapuvári karatékák remekül szerepeltek. Pantelics Bence a felnőtt férfi KATA mezőnyben állhatott a dobogó legmagasabb fokára, majd a versenyzés végeztével, már bíróként szorgoskodott az utánpótlás korúak versenyén.

Serfőző Hanga Niobé 5-, míg Fandák Ajándék 4 győztes küzdelmet követően vívták ki kategóriájuk bajnoki címét. Hanga az U16-os, míg Ajándék az U18-as női mezőnyben érdemelte ki romániai Európa bajnokságon való indulást.

Serfőző Zalán Gyerek II. Horváth Máté pedig Gyerek I. korcsoportban utasította maga mögé ellenfeleit így a Castrumosok 5 aranyéremmel büszkélkedhettek a nap végén.

Gere Boglárka, Hoffer András a junior korcsoport bronzérmesei, épp hogy lemaradtak az EB utazók listájáról.

Eredményeik:

Aranyérmesek: Horváth Máté, Serfőző Zalán, Serfőző Hanga Niobé, Fandák Ajándék, Pantelics Bence

Ezüstérmesek: Serfőző Lia,

Bronzérmes: Molnár Benett, Szücs Hanna, Gere Boglárka, Hoffer András

„- Remélhetőleg kezd minden visszatérni a Kyokushin sportban is, és újra tervezhető versenynaptárakkal készülhetünk. A versenyzőinken nagyon lehetett érezni görcsöt, de szerencsére az egymást követő küzdelmek ezt sikeresen oldották, és szinte látni lehetett, ahogy pereg le a „rozsda” róluk a verseny folyamán. Úgy gondolom, hogy a 14 fő 10 dobogós helyezése sikeres napként könyvelhető el. Büszke vagyok mindegyik Castrumos harcosunkra, és köszönöm az ellenfeleinknek, hogy végre újra összemérhettük az erőnket velük.  ”  – nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

Kapcsolódó elemek

Facebook - Kövess minket