2024. április 24. szerda
György, Debóra
Holnap Márk, Márkó, Márkusnapja lesz.

Az influenza tizedelte soraikat, mégis hozták az érmeket

Egy kis Photoshoppal a csoportkép Egy kis Photoshoppal a csoportkép

Várpalotán rendezték a hétvégén a Kyokushin Karate Diákolimpia „B csoport” Országos elődöntőjét. A Castrum SC kapuvár sportolóinak sorát az épp berobbanó influenza tizedelte. Ennek ellenére a 13 induló 7 éremmel térhetett haza Kapuvárra.

 

A 2019/2020-as Kyokushin Karate Diákolimpia elődöntőre 33 klub 260 karatékájának 350 nevezése érkezett. A kapuvári Castrum SC 13 fővel képviselte a Hanság fővárosát e rangos eseményen, és 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet harcoltak ki.

 

Minden év legrangosabb diáksport versenye a Diákolimpia, melyet több sportágban is megrendez a Diáksportszövetség. Kyokushin karate sportágban a keleti és nyugati országrészek legjobb karatékái juthatnak majd el a debreceni Diákolimpia döntőbe.Serfőző Hanga utolsó utasításokat kapja a küzdelem előttSerfőző Hanga utolsó utasításokat kapja a küzdelem előtt

A Castrum SC Kapuvár sportolóit az influenza tizedelte, ennek ellenére 13 fővel sikerült részt venniük Várpalotán, a 2019/2020-as tanév Diákolimpiai elődöntőjén.

 

Aranyérmesek:

-          Endrődy Csongor, Serfőző Hanga Niobé

Ezüstérmesek:

-          Németh Virág, Németh János és Fandák Ajándék

Bronzérmesek:

-          Serfőző Lia, Serfőző Zalán

 

„ Idén, nagyon elbánt velünk az influenza vírus. Több sportolónk lemaradt a versenyről, mert az indulás előtti pillanatban lebetegedtek. Voltak akik a felkészülés utolsó hetében estek át a betegségen, így ők sem tudtak 100%-os teljesítményt hozni. És sajnos a két Serfőző testvér Zalán és Lia, a verseny közben lázasodott be, de még sikeresen felküzdötték magukat a dobogóra. Ők dupla küzdelmeket vívtak a vírussal, és ellenfeleikkel. Nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére, és remélem minden kapuvári harcosunk ott lehet majd a debreceni döntőben márciusban!" – nyilatkozta sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

 

 

csajokCastrumos lányok

 

A Castrumot 2020-ban is az alábbi vállalkozások segítik sikereik elérésében!

zaszlo2017

Facebook - Kövess minket