2024. április 25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
Holnap Ervinnapja lesz.

A jó példa ragadós - Aktívak a Zöldek

Iskolások, akiket zavart a sok szemét Iskolások, akiket zavart a sok szemét Jerkó Gyula

A Közösségi hálón szerveződött Zöld Aktív csoport egyre "fertőzőbb" méreteket ölt. Úgy látszik, már nem csak Lajtos Zoltán és barátai szemét bántja a rengeteg szemét, hanem egyre több fiatal is csatlakozik önszorgalomból a Zöld Aktív csoporthoz.

Sokan kihasználják a hétvégi szép időjárást, és bizony zsákokkal indulnak neki a város peremének, egyes szemétel szennyezettebb területnek. Munkájuk sajnos végelláthatatlan, hiszen ha sikerül is megtisztítaniuk egy-egy útszakaszt, a következő hétre az arra járó bunkók, újra jogot formálnak rá, hogy mocskukkal szennyezzék az áldozatos munka árán megtisztított anyaföldet.

Szerencsére a fiatalok is egyre többen vannak már, akiknek bántja a szemét a sok szemét. Jerkó Jázmin, és Papp Noémi iskola után a Gartai Orvosi rendelő területét tisztították meg jó pár zsák szemetet begyűjtve.

A csoport nem adja fel, és szombaton 14:00-tól természetbarát, lakosok jelentkezését várja, hogy Önkéntes szemétszedők csatlakozzanak Kapuvár belterületek tisztítására.

1, Hanság áruház környéke.
2, Kossuth, Rakóczi utca.
3, Gesztenyesor, Váti tó.
4, Ipartelepi utak környéke.
5, házhelyi játszótér es környeke.
6, Lakótelep.

Ezen kívül bárhol, ahol laksz, vagy zavar az útmenti hulladék.

Kesztyűt, zsákot a Zöld Aktív csoport facebook oldalára üzenve lehet igényelni.

ZÖLDAKTÍV A FACEBOOKON >>>

 

Kapcsolódó elemek

  • Aktívak a 7. osztályosok Aktívak a 7. osztályosok

    Elkezdődött az iskola, és Kapui Piroska osztályfőnök, kihasználva még az Indián nyár kínálta lehetőségeket, hadba fogta a Kapuvári Térségi Iskola 7.a osztályos tanulóit.

  • Szemétben úszik Kapuvár - Szerencsére, aktívak a Zöldek Szemétben úszik Kapuvár - Szerencsére, aktívak a Zöldek

    2019-ben indult az a civil szerveződés, akik megunták, hogy a környezetüket ellepi a szemét. Ma a jó példa ragadós, és néhány osztályfőnök kihasználva a jó időt, a tanulókat a jó példával vezetve zsákszámra gyűjtik a szemetet. Sajnos még így is kevesen vannak, ahhoz képest ahányan elszórják a szemetet.

  • Öntési összefogás március 15-n Öntési összefogás március 15-n

    Aktívak a Zöldek! Március 15-n 10:00-kor egy kis közös település szépítésre invitálják a helyieket!

  • Amilyen a vezetés, olyan lesz a jövő nemzedéke Amilyen a vezetés, olyan lesz a jövő nemzedéke

    Energia válság, és takarékosság miatt, a Pátzay iskola tanulói számára döcögősen zajlanak a testnevelés órák. Ám a leleményes tanárnők így is mozgásban tartják a gyerekeket, valami extra célért.

  • Aktívak a Zöldek Aktívak a Zöldek

    Bizonyára mindenki hallott már azon kis helyi csoportól, akik úgy döntöttek, hogy megtisztítják Kapuvár, és a környék környezetét. Lajtos Zoltán az, aki igyekszik összefogni a természetbarát, környezeti aktivistákat. Hétről - hétre a kis csapat egyre több illegális szemétlerakót, útmenti illegális hulladéklerakókat számolnak fel.

Facebook - Kövess minket