2024. május 5. vasárnap
Györgyi, Irén
Holnap Tamara, Ivett, Fridanapja lesz.

Nyolcadik alkalommal zajlott a Böllérmáj fesztivál

Nyolcadik alkalommal zajlott a Böllérmáj fesztivál Facebook

Egyre nagyobb, és színesebb programok kerekednek a híres kapuvári Böllérmáj köré szervezett gasztro rendezvénysorozathoz. 2022. február 26-n immár nyolcadszor került lebonyolításra az egykori Gulyás Csárda ételkuriózuma köré szervezett rendezvény, mely a Böllérmájat népszerűsíti.

 

Az egykori Gulyás Csárda a 85. sz főút mellett a helyi lakosokon kívül az átutazók kedvenc megállóhelye is volt. Hiszen a nyugati határszélről az ország belseje fele utazva, a tapsztalt sofőrök, átutazók úgy szervezték, hogy a Gulyás csárda lehetőleg dél időben útba essen.

A Böllérmájat először ebben a csárdában készítették, és aki bizony megkóstolta, az gyakran visszatért ezen kulináris ízélményért.

A Csárda mai helyét már csak egy emléktábla jelzi.

Városvezetésünk viszont igyekszik megőrizni ezt a helyi specialitást, így immár nyolcadik alkalommal a tél végén sikeresen rendezik meg a Kapuvári Böllérmáj fesztivált.

Idén is rengeteg csapat nevezett a főzőversenyre, ahol mesterszakácsok zsűrizték az étkeket.

A sikert, és az érdeklődést figyelembe véve, aki idén esetleg lemaradt a fesztiválról, ne szomorkodjon, mert 2023-ban, biztos, hogy ismét megrendezésre kerül a Kapuvári Böllérmáj Fesztivál!

bollermaj22

 

Facebook - Kövess minket