2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Három diákolimpiai arany

Aranyémesek, és szüleik Aranyémesek, és szüleik

67 klub, majd 600 versenyzője közt 15 Castrumos karatés indult a veszprémi Kyokushin Karate Diákolimpia döntőben. 3 aranyérem, 3 ezüt- és 3 bronzérem volt a nap jutalma.

 

A várpalotai elődöntőből továbbjutott 15 karatés március 21-én Veszprémben küzdhetett meg társaikkal. A hat küzdőpáston folyó viadalok folyamatos elfoglaltságot biztosítottak dr. Szalai László, Németh Gábor és Pantelics Péter edzőhármasnak.

A versenyt a formagyakorlat versenyszámok nyitották. Pantelics Bence az ifjúsági férfi mezőnyből igyekezett (13 fő) az elsők közé. A dobogó harmadik fokára léphetett.

A KATA versenyt követően egyből kezdődtek a Gyerek I. és II. küzdelmek. Míg a Gyerek I-es csoportban Szalai Benedek, addig a Gyerek II. korcsoportban Jerkó Dominik vívott kemény csatákat. Mindketten ezüstérmet szereztek.DOL036Németh Gábor edzői utasításokat ad Dominiknek

Fábián Orsolya a Gyermek II. női mezőnyben szerezte meg a bronzérmet teljesítményével, míg Dukai Norbertnek a Serdülő fiú abszolut kategóriában sikerült ugyanez.

DOL178A pergős nap során az Ifik szinte egyszerre küzdöttek a tatamikon. Míg Bán Lili mögött Németh Gábor serénykedett, addig Pantelics Bence küzdelmeiben édesapja volt a segítő. Lilinek a döntőben nem sikerült győznie. Yakuzás ellenfele mögött a dobogó 2. foka, és a csillogó ezütérem várta.

Miközben Bence vívta a csatáit a 6-os tatamin (18 fő versenyzett az ifi -70 kg-ban), addig Végerbauer Roberta az 5-ös tatamira volt hivatalos.

Küzdelem - küzdelem hátán, győzelem - győzelem hátán. Pantelics Bence és Végerbauer Roberta is szépen remekeltek, és diákolimpiai aranyérmet mindketten megérdemelték.

 

Tét az Európa Bajnoki kvalifikáció

DOL376Németh Veronika a junior női -55 kg-ban remekelt, és mindhárom küzdelmát iponnal nyerte. Aranyérmével biztosította helyét az áprilisi Kyokushin Európa Bajnokság női csapatában.

EB logo

 

Castrumos eredmények:

 

Gy.I.ffi 36kg:
II. Szalai Benedek Castrum

Gy.II.ffi 35kg:
II. Jerkó Dominik Castrum

Gy.II.női 45kg:
III. Fábián Orsolya Castrum

Srd.ffi +70kg:
III.Dukai Norbert CastrumDOL406Castrumos bajnokok

Ifj.ffi 70kg:
I. Pantelics Bence Castrum

Ifj.női 60kg:
II. Bán Lili Castrum

Ifj.női+60kg:
I. Végerbauer Roberta Castrum

Jun.női 55kg:
I. Németh Veronika Castrum

Ifj. ffi kata:
III. Pantelics Bence Castrum

 

 

Facebook - Kövess minket