2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

A Castrum készül az Európa Bajnokságra

Újabb esztendő, újabb lehetőség a kontinens viadalon. A Castrum SC Kapuvár könnyű súlyú harcosnője Németh Veronika keményen készül a 2015-ös Junior Kyokushin Karate Európa bajnokságra. A hétvégén Budapesten, a Nemzeti Válogatott edzőtáborában edzett az induló csapattal.

 Veronika a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium 11/a osztályos tanulója. 2013-ban az Ifjúsági Kyokushin Karate Európa Bajnokságon aranyérmet szerzett. 2014-ben Bakuban, Azerbaidzsan fővárosában a Junior Európa Bajnokság  női könnyűsúlyában a harmadik helyet érdemelte ki teljesítményével.

2015-ben Varsóban rendezik az Európa bajnokságot, ahova edzőjével, Pantelics Péterrel utaznak, hogy idén megszerezzék az Európa bajnoki címet.

A felkészülése már elkezdődött, melyben 3 verseny, 2 válogatott tábor és természetesen sok-sok közös edzés szerepel.

 

A versenyek

Februárban a répcelaki III. Rakurai kupával kezdődött a 2015-ös "tatami harc", ahol a kapuvári gimnazista nála nagyobb súlyúakkal mérhette össze erejét, és bizonyította tudását. Várpalotán, a Karate Diákolimpia elődöntőjén aranyérmesként jutott a veszprémi döntőbe, amit március 21-én szombaton rendeznek. Az esélyek nagyon jók, de ahhoz, hogy a nemzetközi mezőnybe belekóstolhassanak a kapuváriak, szükség lenne egy kis határon túli küzdelemre is.

 

Együtt a válogatottal

valogatott-tabor-031Aki nem dolgozik becsülettel a válogatottban, az így végzi!Március 13-15 közt Budapesten készült Veronika a válogatott csapattal, ahol 5 edzésen vett részt, Stefanovics József válogatott edző irányításait követve. Mobilitás fejlesztés, koordinácionálás, gyorserő fejlesztés és természetesen sok küzdelem és küzdelmi gyakorlat szerepelt a programban.
A tábort követően tovább folyik a készülés a "Régi Rendőrség" épületében kialakított edzőterem már elkészült zsáktermében.

"- Nagy segítség számunkra ez a saját edzőterem, mert így versenyzőink könnyen össze tudják egyeztetni az edzést a tanulással. Természetesen a sport nem mehet az iskola rovására. Első a tanulás, mivel a karatéból senki nem fog tudni megélni. Az edzőterembe bármikor bemehetnek a gyerekek, az előírt edzést munka elvégzésének időpontja pedig, már rájuk tartozik. Nem vagyunk még teljesen kész a teremmel, de a felkészüléshez szükséges körülmények csaknem 100%-ban adottak.

Szeretnénk Győrben egy állóképességi felmérést végeztetni, ahol egy számítógépes terhelési teszt valós képet adna az élversenyzőink felkészülési szintjéről, de az anyagiak még nem állnak rendelkezésünkre." - Tudtuk meg Pantelics Pétertől, az ifi-, és junior csapat edzőjétől.

 

Veronika készül az áprilisi kontinens viadalra, ahol a cél a tavalyinál fényesebb érem megszerzése!

Németh Veronika a válogatott táborbanNémeth Veronika a válogatott táborban

 

EB logo

 

Facebook - Kövess minket