2023. június 5. hétfő
Fatime, Ferdinánd
Holnap Norbert, Cintia, Normannapja lesz.

Szoros tavaszi hétvégék a Castrumban - Csipeszharc- és Európa Bajnokság

Igencsak kijutott a tennivaló, a Castrum SC Kapuvár házatáján, a tavasz beköszöntével. Az egyesület meghívásos karate versenyt szervezett óvodások, és kisiskolások számára, majd pedig Svédországból, a Shinkyokushin Európa Bajnokságról tértek haza sikeresen.
 
Március utolsó vasárnapján, a Castrum SC legfiatalabb sportolói Csipeszharcban, és küzdelemben mérték össze tudásukat a "Castrum Kupa Csipeszharc és Karate verseny" rendezvényen Kapuváron. Több tucat óvodás, és kisiskolás versenyzett egymással, hogy a nap végére, éremmel a nyakukban boldogan térjenek nyugovóra. A versenyre többek közt Répcelakról, és Soporonból is érkeztek fiatalok.
 
 

Európa Bajnokságon szerzett bronzérmet a Castrumos harcos Göteborgban, a Shinkyokushin Karate Felnőtt Európa Bajnokságon.

 
 21 nemzet 210 kvalifikációt szerzett harcosa mérettette meg magát a hétvégén Svédországban, a Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságon. A Castrum SC Kapuvár sportolója, Szalay Berta a női -65 kg-os kategóriában 16-os tábláról indulva küzdötte fel magát a dobogó harmadik fokára. A Magyar Válogatott az éremtáblázat 7. helyén végzett, ahol 1 arany-, és 5 bronzérmet szereztek a magyar karatékák.
 
"- Nagyon büszke vagyok Bertára. Remek felkészülésen vagyunk túl. Gyimes Niki (Győr), és Pápai István (Siklós) is nagyban kivették a részüket, mivel Berta Pécsen egyetemista, és az edzéseken kívül a termérdek utazás töltötte ki szabadidejét. Sajnálom, hogy a bírók elvették a döntőbe jutás lehetőségét, ennek ellenére boldog vagyok, és örülök Berta EB bronzérmének. Célunk a júniusi debreceni Európa bajnokságon a súlycsoport nélküli kategóriában kvótát szerezni az őszi tokiói világbajnokságra. - tudatta Sensei Pantelics Péter a Castrum SC Kapuvár elnöke.
 

Kapcsolódó elemek

 • 15 Castrumos jutott tovább a Karate Diákolimpia döntőbe 15 Castrumos jutott tovább a Karate Diákolimpia döntőbe

  Várpalotán rendezték a Kyokushin Karate Diákolimpia Nyugat-Magyarországi elődöntőjét, ahol 16-ból 15 Castrumos harcos sikeresen kvalifikálta magát a májusi döntőbe. A Castrumosok 4 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet harcoltak ki a szombati nap folyamán Várpalotán.

 • Harcolnak az óvodások Harcolnak az óvodások

  A Cserpes Sajtműhely támogatásával küzdőtérre léphetnek a helyi óvodások. A Castrum SC Kapuvár szervezésében Csipeszharc és Utánpótlás karate verseny kerül megszervezésre, a Cserpes teremben március 26-n vasárnap délelőtt.

 • Kapuvári fiatalok a válogatottban Kapuvári fiatalok a válogatottban

  Keményen zajlik a felkészülés a 2023-as esztendő Európa Bajnokságaira. A Castrum SC Kapuvár fiataljai Cegléden készültek a Magyar Kyokushin Karate Szervezet Nemzeti Válogatottjával szombaton.

 • Kemény felkészülést követően EB aranyat harcolt ki Serfőző Hanga Niobé Kemény felkészülést követően EB aranyat harcolt ki Serfőző Hanga Niobé

  Szófiában rendezték a 2022-es Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságot, ahol két kapuvári Castrumos fiatal is tatamira lépett a Nemzeti Válogatottat erősítve. Serfőző Hanga Niobé aranyéremmel térhetett haza.

 • EB kvótákért zajlott a harc - Svédországba készül a Castrum EB kvótákért zajlott a harc - Svédországba készül a Castrum
  Szalay Berta Magyar Bajnoki címével váltotta meg repülőjegyét Göteborgba. Február közepén rendezték Répcelakon az MKSZ Felnőtt Kyokushin Karate Magyar Bajnokságot, és országos kvalifikációs bajnokságot, az U16 - U18 korosztály számára.

Facebook - Kövess minket