2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Bán Lili a mesterek közé lépett

Senpai Bán Lili Sho dan Senpai Bán Lili Sho dan

A 19 esztendős Bán Lili, a Castrum SC Kapuvár válogatott versenyzője, tanúbizonyságot tett az SHSZ (Shinkyokushin Harcművész Szövetség) Dankollégiuma előtt az elmúlt heti Nemzetközi Edzőtáborban. A fiatal karatéka a 3 órás technikai vizsgát követően 10 versenyküzdelmet vívott ellenfeleivel, és teljesítményével kiérdemelte az 1. Dan fokozatot!

 

Lili 11 évesen kezdett el karatézni, majd pedig 12 évesen versenyezni. Azóta mindennapjai a kyokushin karatéval telnek. A győri Bercsényi sportiskolában 2018-ban érettségizett, majd idén nyáron sikeres OKJ-s Karate Szakedzői vizsgát tett. Tanulmányait a győri Széchenyi Egyetemen kívánja folytatni gazdaságinformatikus szakon, amihez minden pontszáma megvan.

 

vizsgazok14 főnek sikerült a technikai vizsga

 

"- Már kezdő karatésként az volt az álmom, hogy egyszer fekete öves legyek, de tudtam, hogy ide nagyon hosszú út vezet, nagyon sok munka és kitartás. Nagyon ragaszkodtam ehhez az álomhoz, és szerettem volna idén teljesíteni, ami sikerült is. Apró léptekben haladtam felé, és a sikeres övvizsgák után elérkezett az idő, hogy sikeres dan vizsgát tettem. Óriási boldogság ez számomra, aminek átélését kívánom minden kezdő és tanuló karatékának!" - nyilatkozta Bán Lili portálunknak.

 

Sokan szeretnének fekete öves mesterek lenni, de ez az út tradíciókra épült. Itt nincs applikáció, amit le lehet tölteni, és danos mesterré lehet válni. Munka van.

 

 

Vér, verejték és fáradtság

Ezek mind hangzatos szavak. De azok, akik belekóstolnak a kyokushin karatéba tudják, hogy ott ez mind igaz. Semmit nem adnak könnyen. Mindenért meg kell küzdeni. A fájdalom mind velejárója a sikernek. Azt mondják, "Ha nem fájna, mindenki csinálná!"  Valójában, csak az igazán kitartóak jutnak el a fekete övig. Addig ugyanis számos megpróbáltatásnak vannak kitéve a sportolók, és rengeteg a tanulni, gyakorolni valójuk.

Aki viszont kiérdemli a fekete övet, méltón büszke lehet magára. Egy kicsit szusszanhat, majd újra nekiveselkedhet a tanulásnak, és a munkának.

Mert az igazi munka, most kezdődik!

Fekete övesként, az elvárások még nagyobbak. A kyokushinban azt vallják, hogy a "Senpai kötelessége a kohai jóléte" - vagyis, a mesternek kötelező megteremteni a tanítványnak a feltételeket ahhoz, hogy minél több tudást szívhasson magába.

 

orom

 

Bán Lili a Castrum 7. fekete öves mestere, és ahogy az egyesület szakmai útját figyeljük, bizonyára sokan lesznek még az elkövetkezendő esztendőkben, akik felköthetik a felelősséggel járó fekete övet a derekukra!

Gratulálunk Lili Senpai!

 

csapat

Facebook - Kövess minket