2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Élmény Castrumosnak lenni ...

Láthatósági mellényt kapnak a gyerekek Láthatósági mellényt kapnak a gyerekek

Túl a nyáron, élményekben gazdagon érkeztek a Castrum SC Kapuvár sportolói az iskolákba. Városunk legeredményesebb sportegyesületének vezetősége ezen a nyáron is törekedett sportolóinak hasznos szabadidő eltöltéséről. 6 (!) nyári táborban vehettek részt a fiatalok az idei szünidőben, mely meglehetősen színes programokat kínált számukra.

 

Az egyesület elnökétől, Sensei Pantelics Péter 3. danos mestertől kaptuk az információkat arról, miként is telt a Castrumos fiatalok nyári szünete:

 

"Az első félévben már lezajlottak az Európa bajnokságok. Így 2019-ben a Castrum 7 Európa bajnoki érmet szerzett Kapuvárnak, ami nem mindennapi felkészülést igényelt fiataljainktól. Így méltón megérdemelték, a nyári élményeket!
- A szünidő kezdetekor egyből 1 hetes napközis táborral indítottunk, az Erzsébet Program keretében. 45 általános iskolás sportolónk szüleinek válláról vettük le a gyermekfelügyeleti terhet. 500 Ft-os regisztrációs költség fejében hétfőtől péntekig biztosítottuk sportolóink számára az étkezést, és a színes programokat. Kalandparkot, jártunk, íjászkodtunk, számháborúztunk, strandoltunk és kerékpártúrát szerveztünk úgy, hogy edzéseket is beépítettünk még a programba.

 

Ezt követően Debrecenben a Shinkyokushin Harcművész Szövetség Nemzetközi edzőtáborában "pihenhettük" ki az élményeket, majd júliusban Balatonlellén remek időben edzőtáboroztunk budapesti és répcelaki karatés barátainkkal. Itt a napi 3 edzés közé remekül ékelődött be a balatoni fürdőzés, és egy kis Paintball is.

Augusztusban újabb két napközis tábor várta a gyerekeket. Ismét 45 fővel táborozhattunk, és igyekeztünk minél több sporttal megismertetni a fiatalokat, ami terveink szerint sikerült is. Külön köszönet a Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársainak, akik láthatósági mellénnyel látták el a csapatot, és biztosították a 85. sz. főúton való biztos közlekedést a kerékpártúránk során!

cyberjump-castrum

 

Sárkányhajózás, kenuzás, Cyber Jump, vízilabda, számháború, lovaglás, kerékpározás, úszás, horgászat, túrázás, futás tarkította a csapatépítő programokat. Az Erzsébet Programnak köszönhetően rengeteg felszereléshez jutottunk, és Castrum társasjáték készletét is sikerült felfrissítenünk.

Természetesen a táborok ideje alatt az esti edzések sem maradhattak el, így a szülők is maximálisan élvezhették az otthon nyugalmát, mert a Castrumos gyerekek estére kifáradva bújtak ágyba, hogy másnap új kalandok várják őket.

 

kenuzas

 

Augusztus végén pedig még a gyerekek kérésére megtartottuk hagyományos "Bentalvós táborunkat" is, mely során sportolóink éjszakákra is beköltöztek a dojoba (edzőterembe). Nemcsak közösségépítőek voltak a programok, de a szakmai munkát is nagyban segítette, hogy folyamatosan, egymásraépülő feladatokat kaptak sportolóink.

 

-Ezután a nyár után, nekem pedig nagyon kellemesen esett, hogy szeptember 2-án 10 óráig aludhattam végre!" - mesélte nevetve az egyesület edzője, elnöke, aki még annyit fűzött beszámolójához, hogy:

"- Castrumosnak lenni jóóóó!"

Facebook - Kövess minket