2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Fandák Ajándék ifjúsági bronzérmes a Kyokushin Karate EB-n

25 ország részvételével zajlott Prágában az U16, U18, U20 Shinkyokushin Karate Európa Bajnokság június utolsó hétvégéjén. Az idei Shinkyokushin Világbajnokság miatt, kicsit szokatlan időpontban került megrendezésre az utánpótlás korúak kontinensviadala. Ennek ellenére a Magyar Nemzeti Válogatott a 2. helyen zárt az éremtáblán Litvánia mögött, Ukrajnát megelőzve. Fandák Ajándék (Castrum SC Kapuvár) egy bronzéremmel járult hozzá a Magyar csapat sikeréhez.

 

A június végi Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságot Prágában rendezték. 28-án pénteken az U16 és U18-as versenyzők mérték össze tudásukat, míg szombaton az U20 és a Felnőtt Női Open kategória versenyzőié volt a főszerep.

Fandák Ajándék mindössze 2 éve kezdett megbarátkozni a Kyokushin karatéval, ami rabul is ejtette őt. Kemény készülések, és versenyeredményeinek köszönhetően a 2019-es Diákolimpián sikerült megszereznie a kvalifikációt az prágai Európa bajnokságra. Ajándék nem hagyta veszni a lehetőséget, és sikeresen éremre is váltotta azt.
Az U16 női -55 kg-os kategóriában előbb egy bolgár, majd egy ukrán lányt „ajándékozott” meg villámgyors fejrúgásaival, így biztosította be helyét a legjobb négy közt. A döntőbe jutásnál azonban a német Milena Belimov rutinja megakadályozta a fiatal kapuvári lány további menetelését. Ajándék élete első nemzetközi bajnokságán bronzérmet harcolt ki.

 

eszmecsere

 

Pantelics Bence a férfi U20-as mezőny KATA (formagyakorlat) számában a legjobb nyolc közé jutott.

„- Nagyon örülök Ajándék szereplésének. Egyik küzdelme sem volt könnyűnek mondható. Ügyesen kamatoztatta lábtechnikáját, és szépen gyűjtögette a wazarikat. A harmadik küzdelmére inkább mentálisan fáradt el, mint fizikálisan. Ez inkább a nemzetközi rutin hiányára vezethető vissza, amit majd a jövőben orvosolni fogunk, több külföldi tapasztalatszerző versennyel. Bence is ügyesen szerepelt. Szoros küzdelemben 3x2 percet követően bírói döntéssel maradt alul spanyol vetélytársával szemben. Az pedig, hogy a két nap folyamán nyolcszor is felcsendült a Magyar Himnusz, igazán nagy boldogsággal töltött el bennünket. Mező Lili a Yakuzák SE versenyzője 18 évesen megnyerte a felnőtt női Open-t, ezzel megváltotta repülőjegyét a tokiói Világbajnokságra!” – részletezte Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

 

apa-fia

Facebook - Kövess minket