2024. május 7. kedd
Gizella, Bendegúz
Holnap Mihálynapja lesz.

Castrumos Ovikaratés kis bajnokok!

Serfőző Lia csipeszeket gyűjt Serfőző Lia csipeszeket gyűjt

Sokat lehet olvasni a Castrum SC karate sikereiről. A bajnokok neve újra és újra feltűnik egy-egy médiában. Ám ezúttal új neveket kell megjegyeznie olvasóinknak. Szántó Ádám, Serfőző Lia, Hadarics Ferdinánd, Mészáros Zalán, Kiss-Mihály Bálint. Ők a legfiatalabb Castrumos versenyzők, akik már Budapesten is részt vettek az Újbuda Kupa Bajnokságon. 3 aranyérmet és 2 bronzérmet harcoltak ki, a legfiatalabbak.

 

Igazi versenyhangulatba kóstolhattak bele a Castrum Ovikaratés harcosai, november 25-én szombaton Budapesten. Peti Sensei az utánpótlás karatésai mellett, a legfiatalabbakat is a küzdőtérre vezette. Míg idősebb társaik testpajzsos küzdelemben vettek részt, addig a legfiatalabbak a Csipeszharcban próbálhatták ki magukat.

A Castrum Ovikaratésai Hadarics Ferdinánd, Serfőző Lia és Szántó Ádám aranyérmet, Németh Zalán, Kiss-Mihály Bálint pedig bronzérmet szereztek.

 

ovikarates-bajnokok

 

Mi is az a Csipeszharc?

2-2 csipesz van felcsíptetve a versenyzők felkarjára és térde fölé. Az 1 perces küzdő idő alatt ezeknek a megmaradására kell vigyázniuk, illetve ellenfelükről begyűjteni a csipeszeket. A versenyt 3 bíró felügyeli, és dönti el, ki volt a gyorsabb, pontosabb és ügyesebb. Döntetlen esetén, vagyis ha egyforma számú csipeszt gyűjtöttek a versenyzők, hosszabbítás következik az ún. "ARANY CSIPESZÉRT"! Aki elsőnek szedi le a másikról a csipeszt, az győz.

Ez a játék remek versenyzési lehetőséget kínál a legfiatalabbaknak, mivel itt próbára tehetik harciasságukat, küzdőszellemüket. Tanúbizonyságot adhatnak gyorsaságukról, és mentális felkészültségükről is.

 

nyikos-eszter-fejrugasa

 

A Csipeszharc után az Utánpótlás remekelt

Az öt Ovikaratés mellett 11 utánpótlás harcos is tatamira lépett a délután folyamán. Ők testpajzsban, a Kyokushin karate szabályai szerint vívták küzdelmeiket, melyben megintcsak a gyorsaság, pontosság és technikai felkészültség dominálhatott. A kapuvári karatésok nagyon szépen szerepeltek, és gyűjtötték a wazarikat, majd pedig a csillogó érmeket.

Aranyérmesek: Németh Virág, Szücs Hanna, Nyikos Eszter, Fandák Ajándék
Ezüstérmesek: Kovács Kitti, Bacsó Márton és Csonka Lili (utóbbi versenyző a különdíjat is kiérdemelte teljesítményéért!)

Bronzérmesek: Serfőző Hanga, Serfőző Zalán, Németh János és Bertha Lili

 

Castrumos bajnokok

 

"- Nem hiszek a véletlenekben. Legalábbis a küzdősporteredmények terén nem. Ha a fiatalok megkapják azt a terhelést, és felkészítést ami az életkorukhoz, és képességeikhez elvárható, akkor az eredmények nem maradnak el. A Castrum élversenyzői, mint Németh Veronika, Pantelics Bence, Végerbauer Roberta, Bán Lili és Németh Márk mögött ott dübörög az utánpótlás. Méltó példaképek a fiatalok számára, akik együtt készülnek a versenyekre. Öröm látni ahogy az Ovikaratésok felnéznek az Európa bajnokokra (holott ők még azt sem tudják, mi az az Európa), és nem csak az edzéseken találkoznak egymással, hanem a Castrumos partikon, családi rendezvényeken is közösen ünnepelnek. A Castrum nem csak egy sportegyesület, hanem egy nagy család, egy erős közösség, ahol kicsinek, nagynak kiérdemelt helye van!" - nyilatkozta Sensei Pantelics Péter edző

 

December 2-án Várpalotán, a 2017-es Palota Kupán versenyeznek az utánpótlás harcosok 13-an. Itt a fiatalság mellett egy 46 éves karatéka is megméretteti magát, Felnőtt C kategóriában.

December 6-án pedig Németh Veronika edzőjével az oroszországi Ekatyerinburgba utazik, ahol a 3. KWU Súlycsoportos Világbajnokságon méri össze erejét 4 Világszervezet legjobb versenyzőivel.

 

Facebook - Kövess minket