2024. május 7. kedd
Gizella, Bendegúz
Holnap Mihálynapja lesz.

Remek évet zárt a Castrum

2017-ben is remekelt városunk Küzdősport egyesülete, a Castrum. Sensei Pantelics Péter vezette csoport 38 arany-, 23 ezüst- és 29 bronzérmet vívott ki, valamint 2 különdíjat szerzett a hazai és nemzetközi tatamikon. A 83 fő taglétszámot számláló egyesület évről-évre egyre több dicsőséget szerez Kapuvárnak, és a Rábaköznek.

 

Aki figyelemmel kíséri a kapuvári küzdősportok híreit, sokszor olvashatja a Castrumosok győzelmeiről, kalandos utazásairól, közösségi szereplésükről szóló híreket.

A fiatalok edzőjükkel megjárták Németországot, Dániát, Ausztriát, Szlovákiát, Kazahsztánt, Lengyelországot, Horvát- és Oroszországot.

 

Hazai és Nemzetközi sikerek

 

7 Európa Bajnoki címet (3 arany-, 3 ezüst és 1 bronzérem) 3 Utánpótlás Világkupa aranyat, és 1 bronzérmet, valamint számos környező ország bajnoki címét hozták haza.

Rövid idő alatt felállt egy újabb II. vonal, akik a Gyerek I-II. Serdülő és Ifjúsági kategóriákban megmérették magukat,  illetve már a III. vonalbeli Ovikaratés szakosztály is versenyzőkkel mutatkozott be 2017-ben.

 

castrum-dojoA versenyeredményeken túl, mégis inkább az a legnagyobb sikerük, hogy egy olyan összetartó közösséggé kovácsolódtak, ahol ugyanakkora megbecsülést élvez a "nem versenyző"  sportoló is mint a többszörös bajnok. A csapat egyelőre még a 2017-es esztendőt ünnepelte, de már készül a programterv 2018-ra, melyben rengeteg közös élményre számíthatnak a Castrumosok.

Az egykori Rendőrkapitányság épületének földszintjét szépen felújítva, otthonossá téve alakítottak ki egy Castrumos Ifjúsági központot, ahol a fiatalok nem csak a mindennapi testmozgás örömeit élvezik a versenyekre való készülések mellett, hanem biliárdozhatnak, csocsózhatnak, kártyázhatnak és társasjátékozhatnak is.

Az egyesület 3 szakosztályában a legfiatalabb aktív sportoló 4 éves, míg a legidősebb 47. A hét minden napján sportolókkal telik meg a dojo még az iskolaszüneti napokban is.

2018-ban 35. Születésnapját ünnepli a Kyokushin Karate Kapuváron, melyhez előre is a korábbi esztendők hasonló sikereit kívánjuk a Castrumnak!

 

Filmben az elmúlt év eseményei

 

2017 eseményeit összefoglaló kisfilmjük igyekszik visszaadni azt a rengeteg élményt, amiben a sportolóknak része volt mind a küzdőtéren, mind pedig azon túl.

 

Facebook - Kövess minket