2024. május 7. kedd
Gizella, Bendegúz
Holnap Mihálynapja lesz.

Újabb EB címeket hozott a Castrum

U22-es Castrumos Bajnokok U22-es Castrumos Bajnokok

Kielcéből (Lengyelország) egy ezüst-, és egy bronzéremmel tértek haza a Castrum SC Kapuvár karatékái az U16 & U22 Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságról. A két 18 éves válogatott versenyző, Végerbauer Roberta és Pantelics Bence ezúttal is hozta a tőlük elvárt teljesítményt. Bence 7. (!) míg Roberta 4. (!) Európa bajnoki érmét szerezte meg.

 

A Castrum a 2017-es esztendőt sem töltötte tétlenül. A hazai versenyeken túl előbb Berlinben a KWU Junior Európa Bajnokságról hoztak két aranyérmet (szintén Roberta és Bence), majd Dániában harcoltak ki 1 arany-, és 2 ezüstérmet. (Bán Lili, Németh Veronika és Végerbauer Roberta). Megjárták Kazahsztánt, ahol Németh Veronika az EKO (Európai Kyokushin Szervezet) válogatott tagjaként küzdhetett a Világkupán, majd az Utánpótlás Dream Cup World Világkupán remekeltek . Innen három arany-, és egy bronzéremmel tért haza a Bán Lili, Végerbauer Roberta és Pantelics Bence.

 

bence-levegoben2

U22-es Shinkyokushin Európa Bajnokság

A fiatal felnőttek közt, életük első nemzetközi U22-es bajnokságán Végerbauer Roberta és Pantelics Bence is felküzdötte magát a dobogóra.
Bence menetelését a negyed döntőben lengyel ellenfele szakította félbe, két egymást követő szabálytalan fej ütéssel. Míg a kapuvári gimnazistát ápolták, ellenfelét diszkvalifikálták. Az ifjú Pantelicsot pedig sérülése miatt az orvosok nem engedték tovább küzdeni, így meg kellett, hogy elégedjen az U22-es EB bronzérem csillogásával.

 

Roberta egészen a döntőig küzdötte magát, ahol ukrán ellenfelének csak a hosszabbításban, bírói döntéssel sikerült győznie. A fiatal nehézsúlyú női versenyző rengeteg tapasztalattal, és a kielcei Európa bajnokság ezüstérmével tért haza.

 

Az Európa Bajnokságon az Y-Média rövidfilmet forgatott...

 

roberta-dontoben-2

 

Az Európa Bajnokságon Pantelics Bence Shihan Szabó Tamástól, a Shinkyokushin Harcművész Szövetség elnökétől vehette át Japánból érkezett, saját nevével hímzett fekete övét, és első danos diplomáját.

 

feketeov2

 

Még nincs vége az évnek a Castrumban

Bár máshol már az év végi lazítás van betervezve, a kapuvári karatésainknak még várniuk kell a pihenőre. A Castrum fiatal utánpótlás csapata 18 fővel Újbudára utazik egy gyakorló versenyre, majd ezt követően még egy nagyobb területi bajnokságon mérik össze tudásukat a régió harcosaival.

 

Németh Veronika pedig december 6-án edzőjével, Sensei Pantelics Péterrel Oroszországba repül, ahol december 9-10-én részt vesznek a KWU (Kyokushin World Union = 4 Világszervezetet magába foglaló szövetség) Súlycsoportos Világbajnokságán. A könnyűsúlyú vitnyédi egyetemista készülésében csapattársai is kiveszik a részüket, és segítik Veronikát, hogy majd a legjobb formáját tudja hozni Ekatyerinburgban.

 

KWU-VB-veronika

 

A Castrum külön köszöni az Új Európa Alapítványnak (2016 óta Pantelics Bence részt vesz a MOL Tehetségprogramban) és támogatóinak a segítséget, hogy nemcsak a hazai, de a nemzetközi versenyeken is megmutathatják mennyire felkészültek a Rábaközi karatékák!

 

Castrum támogatói

 

Facebook - Kövess minket