2024. május 7. kedd
Gizella, Bendegúz
Holnap Mihálynapja lesz.

Ismét arany! Ezúttal Samoborból

Németh Veronika- kis hölgy nagy kupával Németh Veronika- kis hölgy nagy kupával

Az elmúlt héten az U18-as Castrumos versenyzők hozták az aranyakat a Dream Cup World Világkupáról, ezúttal pedig Németh Veronika Horvátországból hozta el a bajnoki címet, a felnőtt mezőny -55 kg-os kategóriájából.

22. alkalommal került megrendezésre a Szerb-Horvát háborúban hősi halált halt karatés, Branko Bosnjak nevét viselő emlékverseny, melyre ezúttal még Kuvaitból és Afganisztánból is érkeztek versenyzők.

14 ország felnőtt kyokushin karatés verenyzői erősítették, és tették idén is nívóssá az amúgy is nagy tiszteletnek örvendő Horvát Bajnoskágot. Mind az elhunyt karatés társra való emlékezés, mind pedig a remek nemzetközi erő összemérésére lehetőséget nyújtó versenyen a Castrum ismét kitett magáért.

A női -55 kg-os kategóriában három győztes küzdelemre volt szükség az aranyérem megszerzéséhez, melyeket Németh Veronika sikeresen teljesített.

Legnehezebb küzdelem a döntőben az 58,1 kg-os lengyel Anna Bielska ellen bizonyult, akivel a vitnyédi egyetemista 7 percen keresztül ki-ki harcot vívott. Végül a jelentős súlykülönbség (Veronika 53,5 kg-val mérlegelt) hozta meg az aranyérmet a Castrumos versenyző számára.

 

veronika-aranyermes

 

Cél a Világbajnokság

nemeth-veronika pantelics peterVeronika a tavaszi felnőtt Magyar Bajnokságon megszerezte az indulási jogot a 2017-es KWU (Kyokushin World Union) Világbajnokságon való indulásra, melyre nemrég érkezett meg a WKO világszervezet jóváhagyó döntése, miszerint a női -55 kg-os kategóriában Ő képviselheti Magyarországot!
A KWU négy nagy Kyokushin Karate világszervezet (IFK, KWF, Kyokushin-Kan, WKO) szövetségéből jött létre, és az Olimpiához közeledve igyekszik újra egyesíteni Sosai Masutatsu Oyama stílusalapító halálát követően (1994) több részre szakadt Kyokushin Karate szervezeteket.
A világversenyen országonként és kategóriánként csak 1 versenyző indulhat. Veronika teljesítményére már csak ezért is büszkék lehetünk.

 

A Castrumnak Végerbauer Roberta személyében 2016 decemberében már sikerült egy junior VB címet nyerni, majd ezt követően a KWU Európa bajnokságról is két aranyéremmel térhetett haza Pantelics Bence és Végerbauer Roberta, így elég pozitív lendülettel zajlik a készülés az egykori Rendőrkapitányság épületében.

 

December 9-10. Jekatyerinburg. Irány Szibéria

"-Veronika a Testnevelési Egyetem másodéves hallgatója, így a hátralévő felkészülési idő nagyrészét a csapattól távol tölti. Ennek ellenére igyekszünk mind az edzéstervekkel, mind pedig a hétvégi közös munkával pótolni a közös edzésekről való távolmaradást. Most érezzük csak igazán mennyire sokat számít a saját edzőterem megléte, hiszen nemcsak az intézménnyel előre leszerződött időben tudunk edzeni - mint ahogy az korábban működött -, hanem versenyzőink életritmusához, tanulmányaihoz tudjuk igazítani a felkészítő edzéseket. A samobori versenyen mutatottak alapján, még számos feladat vár ránk, így nem fogunk unatkozni a versenyzőinkkel az év utolsó hónapjaiban sem. Nagyon köszönöm a támogatóinknak, hogy segítenek minket, és egy ilyen nagy út előtt is számíthatunk rájuk!
Azt pedig már csak remélni merem, hogy a decemberi szibériai hideg azon a héten elviselhető lesz!" - nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

 

 

A Castrumot segítik és támogatják:

 

zaszlo2017

 

Facebook - Kövess minket