2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
Holnap Györgyi, Irénnapja lesz.

Hat kvótát szereztek, ötöt használnak fel

Castrumos versenyzők a Diákolimpián Castrumos versenyzők a Diákolimpián

Közel 600 versenyző vett részt, a 2016/17-es tanév Kyokushin Karate Diákolimpia Döntőjén Veszprémben az Arénában. A Castrum SC Kapuvár mind a 8 versenyzője továbbjutott a várpalotai elődöntőt követően. Sensei Pantelics Péter tanítványai 3 arany- 1 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek. A verseny junior győztesei kivívták maguknak a dániai Európa Bajnokságon való indulás jogát.

Hat küzdőtéren zajlottak a küzdelmek a Veszprém Arénában. Ezúttal nem kézilabdások, hanem a harcművészet kedvelői birtokolták az óriási sportcsarnokot.

Kapuvárról a Castrum harcosai és szurkolóik utaztak és remekeltek az év legnagyobb utánpótlás versenyén.

A délelőtt folyamán a KATA formagyakorlat versenyszámokra került sor. Itt Pantelics Bence a junior férfi korcsoportban bronzérmet szerzett. Mindössze 0.07 ponttal maradt el attól, hogy ezüstösebben csillogjon nyakában az érem.

 

A nagy arénában az "első versenyesek"

Németh családNémeth Jankó, Németh Virág és Hoffer András életük 2. versenyén már egyből  egy hatalmas verseny közepébe csöppentek. Számukra nem csak ellenfelük legyőzése volt a cél, hanem önnön maguké is. Izgalom, rengeteg fehér ruhás gyerek, 6 küzdőtér, bírók, edzők és szurkolók. Inger gazdag nap volt számukra.

Ennek ellenére ügyesen, harciasan szerepeltek. Pontokat gyűjtöttek, és megvolt a győzni akarás is bennük. Hamarosan meglesz munkájuk gyümölcse.

 

Hoffer AndrásHoffer András

 

A tét nem kevés ... indulási kvóta az EB-re

 

Április elején, Dániában rendezik a 2017-es Shinkyokushin Junior és Felnőtt Európa Bajnokságot. A Castrum 2 felnőtt versenyzője: Szondi Anikó és Németh Veronika a kiskunhalasi magyar Bajnokságon már bebiztosították helyüket. Most a juniorokra várt a feladat, hogy kivívják az indulás jogát.

 

Bán Lili junior női -55 kg = Aranyérem

Bán Lili "spárgázik" a levegőbenBán Lili "spárgázik" a levegőbenA veszkényi karatéka elszántan készült a DOL döntőre. Küzdelmei során keményen osztotta technikáit. Első ellenfelét a fehérvári Dezső Katát egy gyors köríves fejrúgással fosztotta meg a győzelemtől. A szintén székesfehérvári Édes Eszter hiába próbálkozott ellene cseles rúgásaival Lili mindet hárította, majd egy erős hiza geri chudannal (testre érkező térd rúgás) megszerezte az ippont. Bernáth Evelin répcelaki versenyzőt pedig addig-addig terelte a küzdőtéren, míg itt is wazarival  díjazták a bírók a teljesítményét.

 

Bán Lili KO-zottBán Lili KO-zott

 

Végerbauer Roberta női abszolút kategória = Aranyérem

Roberta ezúttal nem hibázott. Súlycsoportja favoritjaként nem engedett senkit a dobogó csúcsa felé kacsingatni. Kemény frontális rúgásai előtt egy ellenfele sem bírt megállni. Mikor épp nem rúgott vagy ütött, akkor magasba tartotta két kezét, és csak nyomult előre mint a tank. Ellenfele pedig hiába ütötte, nem bírta megállítani. Robertáról lepattogtak a találatok. Végül "megunva" a csatát, "elsütötte" kegyetlen frontális technikáit. Így megszerezte 5. (!!!) Diákolimpia bajnoki címét, és a jogot a nemzeti melegítő viselésére Koppenhágában.

 

Végerbauer RobertaVégerbauer Roberta

 

Pantelics Bence - junior férfi -70 kg = Aranyérem

Az ifjú Pantelics profin, higgadtan vívta csatáit. Először a pusztaszabolcsi Kubicza Tituszon hangolódott a versenyre. 4x (!) rúgta úgy fejbe, hogy a délutánra megfáradt bírók nem tudták eldönteni fáradt szemük érzéki csalódást észlel-e, vagy tényleg történt valami, amitől az ellenfél a sisakját igazgatja.

Következő küzdelmeiben sem lassított lábain. Ellenfelei nem is tudtak vele mit tenni. Főleg úgy, ha Bence a gyors rúgásai mellé, kegyetlen erejű ütéseket párosított. Szépen emelkedtek a zászlók a magasba, és hirdették Pantelics Bence életének 3.(!) Diákolimpiai Aranyérmét. Újra súlycsoportja favoritjaként képviselheti hazánkat az Európa Bajnokságon.

 

Pantelics Bence fejrúgásaPantelics Bence fejrúgása

 

Németh Márk junior férfi -75 kg = Ezüstérem

Márk kicsit álmatagon kezdett a kisvárdai Berencsi Csaba ellen, aki ezt kihasználva köríves fejrúgással győzte őt. Kár, hogy ilyen ébresztőre volt szüksége, mert az eztkövető küzdelmeit hiába nyerte már ipponnal, az aranyérem csillogása helyett megkellett elégednie az ezüst fényességével. Márk is megszerezte az EB kvótát, ám úgy néz ki iskolai tanulmányai miatt nem óhajt élni a dániai Európa Bajnokság lehetőségével.

Németh Márk ébresztő fejrúgást kapottNémeth Márk ébresztő fejrúgást kapott

 

Kovács Róbert junior -65 kg

Robi sérülten érkezett a Diákolimpia döntőbe. Ennek ellenére vállalta a küzdelmet, és mindent elkövetett azért, hogy győzni tudjon. Sajnos nem sikerült a sérült végtagot teljesen mentesítenie a harc során, így babérokra csak azután számíthat, ha felépül sérüléséből.

 

Kovács RóbertKovács Róbert

 

Értékelt az edző, Sensei Pantelics Péter

- Nagyon örülök, hogy a Castrum újra szépen szerepelt. Fiataljaink is nagyon harciasan küzdöttek, és maximálisan élvezték a junior versenyzők támogatását, mind a bemelegítés, mind pedig a szurkolás során. Ezzel az újabb 4 kvótával a Castrum SC Kapuvár a legnépesebb csapat a Magyar Válogatottban még úgy is, hogy Németh Márk tanulmányi okok miatt nem tudja erősíteni az EB-s csapatunkat.

A módszerem, ami korábban több kritikát kapott, sokadszorra is bebizonyította, hogy működik. Ezek a versenyzők Gyerek I. - II. Serdülő, Ifjúsági korukban is kategóriáik legjobbjai közt szerepeltek, és hozták az érmeket. A nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. A felkészülést folytatjuk. A Dán EB előtt még Berlinbe utazunk juniorjainkkal, ahol a KWU Európa Bajnokságon 4 világszervezet legjobb európai harcosaival mérjük össze tudásunkat.

Versenyzőim fejlődése megköveteli, hogy mindig segítsem őket, ezért a Sportpszichológiai képzés felé is igyekszem nyitni, és már sikerült felvenni a kapcsolatot Dr. Lénárt Ágota sportpszichológussal, a Testnevelési Egyetem dékánjával.

Köszönöm a támogatóinknak, hogy segítik a Castrumot, és a médiának, akik folyamatosan követik, és megosztják sikereinket!

 

 zaszlo2017A cégek, akik a Castrumot támogatják

 

Facebook - Kövess minket