2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
Holnap Györgyi, Irénnapja lesz.

Két Európa Bajnoki aranyérem Berlinből

Ismét domborított a Castrum! Március 18-án Berlinben arattak győzelmeket városunk karate diákolimpia bajnokai. A KWU Junior Európa Bajnokságon a legeredményesebb magyar csapatként szerepeltek Pantelics Péter tanítványai. 4 világszervezet, 24 országának 560 legjobb versenyzői küzdöttek az Európa Bajnoki címekért.

 

Tudj meg többet a KWU-ról

KWU = Kyokushin-kan, KWF és IFK három világszervezet a kyokushin karatéban. Mindegyikük Európa- és világversenye önmagában is óriási eseménynek számít, mely a legjobbak seregszemléje szerte a világon. Néhány éve azonban KWU (Kyokushin World Union) néven ezek a szervezetek létrehoztak egy szerveződést, melyhez később partnerként a Shinkyokushin világszervezet is csatlakozott. A szerveződés célja közös versenyeken a versenyzők megmérettetése és így ténylegesen a világ legjobbjainak kiválogatása. Nem titkolt, bár távoli cél még a knock-down karate bejuttatása az olimpiai játékok programjába.

 

Castrumosok a KWU EB-n

Veszprémi Diákolimpia döntőjén aranyérmes három versenyző /Bán Lili, Végerbauer Roberta és Pantelics Bence/ edzőjükkel, Pantelics Péterrel utaztak Berlinbe, az Európa bajnokságra. A kapuvári harcosokon kívül Székesfehérvárról, Jászberényből, Sopronból és Debrecenből is érkeztek versenyzők.

bcastrumosok

 

Bán Lili a 2016-os Világbajnok bolgár lánnyal kezdett, akit sajnos még nem sikerült legyőznie, viszont bátran kijelenthető, hogy a -55 kg női súlycsoport legkeményebb mérkőzését produkálták.

 

Végerbauer Roberta a junior női nehézsúlyban előbb egy lengyel, majd egy orosz, végül egy bolgár lányt búcsúztatott. Roberta így megőrizte 2016-ban megszerzett világbajnoki címét, és orosz ellenfelének nem sikerült revansot vennie a szófiai vereségért.

broberta-fejetrug

 

Pantelics Bence a junior férfi -70 kg-ban orosz, örmény, majd 2 lengyel ellenfélen is túl verekedve magát állhatott a dobogó legfelső fokára. Bence még nincs 18 éves, de megszerezte élete 6. (!) Európa Bajnoki helyezését. Ezúttal egy újabb aranyérmet.

bbence-fejrugas

 

A Castrum 2 aranyérmet szerzett, ezzel (ismét) a legeredményesebb magyar csapatként érkeztek haza.

 

A Magyar csapat az előkelő 6. helyen végzett az éremtáblán.

 

1.Russian Federation 11 Gold 12 Silver 19 Bronze – Total 42
2.Kazakhstan 11 Gold 6 Silver 3 Bronze – Total 20
3.Bulgaria 5 Gold 2 Silver 6  Bronze – Total 13
4.Poland 3 Gold 6 Silver 12 Bronze – Total 21
5.Sweden 3 Gold 0 Silver 1 Bronze – Total 4
6.Hungary 2 Gold, 3 Silver, 2 Bronze – Total 7

 

 

A Castrumot ezen a versenyen is támogatóik és szurkolóik segítették a sikerhez!

 

zaszlo2017

 

Külön köszönet az Új Európa Alapítványnak, aki Pantelics Bencét segíti eredményei elérésében!

n UEA logo

 

Facebook - Kövess minket