2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
Holnap Györgyi, Irénnapja lesz.

Két kvóta már megvan a dániai Európa Bajnokságra

Castrumos karatékák és edzőjük Castrumos karatékák és edzőjük

A hétvégén Kiskunhalason jártak városunk karatékái, a 2017-es Felnőtt Kyokushin Magyar Bajnokságon remekeltek, és kvalifikációs kvótát szereztek az áprilisi Európa Bajnokságra. Németh Veronika, és Szondi Anikó is ezüstéremmel térhetett haza, a nívós versenyről.

 

A Halasi Csipke városába látogattak a Castrum SC karatékái a hétvégén, ahol a Felnőtt Magyar Bajnokságon mérettették meg magukat.

Szondi Anikó és Pantelics Bence, KATA versenyszámban is indulva, a legjobb 8 közé jutottak. Fontos megjegyezni, hogy Pantelics Bence még csak junior versenyző, aki egyetlen baranövesként, és legfiatalabbként mérte össze tudását a fekete öves, tapasztaltabb versenyzőkkel.

 

Küzdelmek az EB részvételért

szabo-zsofi-VS-nemeth-VeronikaAhhoz, hogy valaki résztvehessen a Kyokushin karate Európa Bajnokságon, előbb be kell bizonyítania, hogy méltó az ország képviseletére a nemzetközi porondon. Vagyis, súly- és korcsoportjának legjobb 1-2. helyén kell hogy végezzen, a kvalifikációs versenyen. Ilyen verseny volt, az idei Magyar Bajnokság is.

Németh Veronika wazarikkal, ipponnal érkezett a -55-kg-os felnőtt női döntőbe, ahol a tapasztalt jászberényi Szabó Zsófiával 7 perces, hosszabbításokkal tarkított küzdelem során, végül bírói döntéssel maradt alul. Ezüstérmével kivívta a dániai részvétel jogát.

 

aniko-dobogo2Női -60 kg-ban Szondi Anikó vívta kemény csatáit. 4 küzdelme során a döntőben klubtársához hasonlóan, bírói döntést követően maradt le a dobogó legfelső fokáról. Ezüstérme mellé különdíjban is részesült.

 

További kvóták megszerzése a Veszprémio Arénában

A Castrum így már 2 kvótával rendelkezik. További indulási lehetőségek megszerzésére március 4-én Veszprémben kerülhet sor. A Castrum utánpótlás csapata 8 fővel vesz részt a Diákolimpia döntőjén, ahol az 5 fős junior versenyzői csapat vívhatja ki az indulási jogot Koppenhágában, a Junior Európa Bajnokságon.

 

Már a Sopron TV-ben és Rádióban is a Castrumosok

Sensei Pantelics Péterrel a Sopron TV készített riportot, melyben az edző beszámol a Castrum sikereiről, és 2017-es terveiről. A riportból készült hanganyagot a Sopron Rádió is többször sugározta.

 

 soprontv-2017-02-27

Facebook - Kövess minket