2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
Holnap Györgyi, Irénnapja lesz.

Útban a veszprémi Diákolimpia döntő felé

A Castrumos csapat Várplaotán A Castrumos csapat Várplaotán

Nemrég még a 2016-os esztendő Castrumos kitüntetettjeiről számoltunk be, ma pedig az újabb 2017-es sikerekről szólnak a küzdősportos hírek. Szombaton, a várpalotai Diákolimpia Dunántúli elődöntőjéről 8 Castrumos versenyző 6 éremmel tért haza. Bemutatkoztak az "első versenyes" fiatalok is, akik belekóstolhattak a küzdősport világába.

 

Diákolimpia elődöntő - Várpalota

Bemelegítenek első versenyükreBemelegítenek első versenyükre 348 fő nevezett 33 karate klub versenyzői. Kapuvárról, a Castrum SC 8 fővel képviselte magát. 3 első versenyes fiatalnak is szurkolhatott a csapat. Németh Jankó és Németh Virág a Gyermek I-es kategória férfi és női könnyűsúlyában, míg Hoffer András a Serdülő +60-as kategóriában mutatkozott be.

Mindhárom versenyző először szembesült azzal, hogyan is zajlik egy ilyen verseny. Milyen az, mikor többszáz versenyzőtől, edzőktől és bíróktól zsong egy hatralmas sportcsarnok küzdőtere. Érthetően kicsit megvoltak illetődve, de a tatamin már elég harciasan küzdöttek. Jankó 2 remek fejrúgásával pontot is szerzett, ám mire igazán ráérzett volna a küzdelem rendszerére letelt a küzdőidő.

Virág egy tapasztalt kéköves versenyző ellen igyekezett bizonyítani. Most még kevés sikerrel.

András 3 körmérkőzést vívott ellenfeleivel, ügyesen gyűjtötte a pontokat, de a győzelemhez még több tapasztalatra és rutinra lesz szükség.

 

Németh Jankó fejrúgása pontot érNémeth Jankó fejrúgása pontot ér

 

Juniorok célja a dániai Európa bajnokság

Túl jutni az elődöntőn, és bekerülni a veszprémi Diákolimpia döntőjének arany- és ezüstérmesei közé. Akiknek ez sikerül, azok képviselhetik majd hazánkat a kontinens viadalon.

Kovács Róbert fejre támadKovács Róbert fejre támad

 

Kovács Róbert hosszú idő kihagyása után tért vissza a küzdőtérre, és remek csatákat vívott a -65 kg-os junior férfi kategóriában. Egy "benézett" fejrúgás fosztotta meg a dobogó legfelső fokától.

 

Pantelics Bence a junior -70 kg-os kategória favoritjaként osztotta villámgyors fejrúgásait, és erős ütéseit. Test KO-k, szép rúgások eredményeként gyűjtötte a wazarikat, ipponokat. Küzdelemben elért aranyérme mellé formagyakorlatban bronzérmet szerzett.

varpalota4Pantelics Bence pontot szerez

Németh Márk  (junior férfi -75 kg) megszerezte kategóriája aranyérmét. Gyors fejrúgásait ügyesen kamatoztatta, és egy kemény ki-ki meccset követően sikerült győznie a fehérvári Herczog Ádám ellen is.

 

Bán Lili (junior női -55 kg) ezüstérmet szerzett. Első küzdelmében óvatlanságából kifolyólag ponthátrányból kellett visszafordítania, ami remekül sikerült. Aztán erős ütései rúgásai további győzelmeket szereztek a viadalok során. Ám a sorsdöntő küzdelemben VTSE-s vetélytársának mégis sikerült becsepésznie egy fejrúgást, és ezzel megfosztotta Lilit az arany csillogásától.

 

Bán LiliBán Lili

 

Végerbauer Roberta (junior női +60 kg) Aranyérmének elvesztését figyelmetlenségének, és szabálytalanul kivitelezett technikáinak köszönhette. Ellenfele remekül fordította előnyére a Castrumos lány hibáit, aki hiába osztotta kemény rúgásait a többi küzdelemben, ezüstéremnél jobbra már nem számíthatott.

 

Eredmények:

Aranyérmesek:

  • Pantelics Bence és
  • Németh Márk

 

Ezüstérmesek:

  • Kovács Róbert,
  • Bán Lili
  • Végerbauer Roberta

 

Bronzérmes:

  • Pantelics Bence (KATA formagyakorlat)

Facebook - Kövess minket