2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

10 érem a Diákolimpia elődöntőjén

DOL elődöntő Várpalota DOL elődöntő Várpalota

Diákolimpia elődöntőn vettek részt a kapuvári Castrum SC harcosai. 16 versenyző. 5 aranyérem, 1 ezüst, és 4 bronzérem volt a nap termése Várpalotán.

 

Február 21-én, Várpalotán került megrendezésre, a 2015-ös esztendő Kyokushin Karate Diákolimpiai elődöntőjére. 30 karate klub, több mint 300 indulója közt 16 kapuvári versenyző lépett tatamira.

Pantelics Bence formagyakorlat közbenKata (formagyakorlat) versenyszámmal kezdődtek a mérkőzések ahol Pantelics Bence az ifjúsági korcsoportban bronzérmet szerzett.

A küzdelmek 4 tatamin zajlottak, és a Gyermek I. korcsoport versenyzői küzdhettek először. A verseny így is este 6 óráig elhúzodott. A teljes védőfelszerelésben (testpajzs, kézvédő, altestvédő, sípcsontvédő, fejvédő) harcoló gyerek, és serdülő karatékák kemény küzdelmeket vívtak. A lecsorduló könnyek inkább az elkeseredés, mint a fájdalom könnyei voltak, egy-egy vesztes küzdelem után.

 

Gyermek I. korcsoportban Szalai Benedek ezüstérmet szerzett, míg a Gyermek II. korcsoportban 2 aranyérmet is szerzett a Castrum. Orbán Bence, és Fábián Orsolya bizonyultak kategóriájuk bajnokainak, míg Jerkó Dominik a dobogó 3. fokára állhatott.

Szalai BenedekA Serdülők kevésbé mondhatták sikeresnek a napjukat. Bár Dukai Norbert lába megsérült, egy bronzérem azért biztosította neki a továbbjutást.

Az Ifi versenyzők szép eredménnyel zártak

 

Pantelics Bence influenzából lábadozva egy küzdelmet vállalt csak be, hogy boztosítsa tovább jutását a veszprémi döntőbe. Küzdelmén igyekezett hamar túl lenni, így két gyors fejrúgással, szinte 1 percet sem töltött a küzdőpáston. Bronzérmet szerzett.

 

Bán Lili két küzdelemben is remekelt. Ellenfelei testpajzson keresztül ütötte le. A wazari, és ippon találatok aranyéremmel várták az 55 kg-os versenyzőt.

Végerbauer Roberta visszatért

A 2014-es esztendő II. félévének versenyeit - új iskolakezdés miatt - kihagyta. Ám ellenfeleinek legnagyobb bánatára idén újra tatamira lépett. Roberta állóképessége erős kivetnivalót hagy maga után, viszont technikai tudása cseppet sem csökkent. Ellenfeleit sorban fejbe rúgdosta, és 4 győztes küzdelmet követően lett aranyérmes.

Németh Veronika a junior könnyűsúlyban egyetlen kihívóra talált, akit előbb fejbe rúgott, majd erőteljes ütésekkel kínálva 1,5 perc alatt megfosztott a győzelem reményétől.

 

A Castrum érmesei:

 Jerkó Dominik

Aranyérem:

  • Fábián Orsolya
  • Orbán Bence
  • Bán Lili
  • Végerbauer Roberta
    Németh Veronika

Ezüstérem:

  • Szalai Benedek

Bronzérem:

  • Jerkó Dominik
  • Dukai Norbert
  • Pantelics Bence (2 db)

Gratulálunk a sikereikhez

DOL elődöntő Castrum győztesek

Végerbauer Roberta, Pantelics Bence, Németh Veronika és Pantelics Péter

Facebook - Kövess minket