2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
Holnap Zsigmond, Zoénapja lesz.

II. forduló KAPUVÁRI SE - BŐSÁRKÁNY SE

A hétvégén mutatkozott be a KSE új felnőtt labdarúgó csapata a hazai közönség előtt. A vendég gárda a Bősárkány csapata tavaly az Orchidea Hotel Megyei II. Osztályát nyerte meg.

A múlt fordulóban egyik csapatnak sem sikerült jól a szezonkezdés, hisz mindkét csapat vereséget szenvedett. A Bősárkány hazai pályán szenvedett 4-2-es vereséget, míg a Kapuvár Koroncón futott bele egy 3-0-ás vereségbe. A két csapat utoljára 2010. 09. 08.-án játszott egymás ellen egy Megyei Magyar Kupa találkozót. Akkor Bősárkányban 3-5-ös végeredmény született akkor Végh, Visy, Kleizer egyszer míg Kun kétszer volt eredményes, míg Jánicsot kiállították.

A mérkőzés játékvezetője Czinder Imre, segítői Péntek Zsuzsanna és Horváth Zoltán.

A mérkőzés 17 órakor kezdődött.

 

Kapuvár–Bősárkány 1–3 (0–2)

Kapuvár, 300 néző. V.: Czinder.

Kapuvár: Tüske – Markó, Mentes, Licskai (Szabadi), Somogyi, Mátics (Bársony), Müller, Ősze (Dukai), Horváth A., Nicsenko, Varga B. Edző: Bencsics Tamás.
Bősárkány: Németh I. – Szabó A., Farkas G., Baán (Muraközi), Horváth R., Nagy Á. (Rácz A.), Soós, Buti, Fekete Z., Rácz P. (Török), Tóth T. Edző: Kovács Róbert.
Gsz.: Horváth A., ill. Horváth R. (2), Mentes (öngól).


Gyászszünet előzte meg a mérkőzést. Hosszantartó, súlyos betegség után elhunyt Farkas Imre, a Bősárkány futballistája.
Szemerkélő esőben, kora őszi időjárási viszonyok között kezdődött a mérkőzés. Öt perc leforgása alatt két veszélyes vendégtámadás után kellett Tüskének védenie. A 10. percben, Nicsenko 22 méteres szabadrúgásból a jobb kapufát találta el. A 13. percben a rosszul tolódó kapuvári védelem hibája után Szabó A. került lövőhelyzetbe, a kapusról kipattanó labda Mentesről gurult a hálóba. Öngól. 0–1. A 22. percben Horváth R. lépett ki a leshatárról, majd 12 méterről a kapu közepébe lőtt. 0–2. Továbbra is a mozgékony bősárkányi támadók jelentettek több veszélyt a kapura. A 38. percben Mátics szépen játszotta magát tisztára a jobb oldalon, beadása után Nicsenko lövését védte bravúrral Németh I. Az első félidőben a Kapuvár rosszul és pontatlanul futballozott, így megérdemelten vezettek a vendégek.
Hazai helyzettel kezdődött a második félidő, ám Horváth A. jobb felső sarok felé tartó lövését Németh I. hárította. Utána Baán lövését védte bravúrral Tüske. A 72. percben Nicsenko okozott zavart a bősárkányi 16-oson belül, a labda Horváth A. elé került, aki okosan a bal sarokba passzolt. 1–2. A 93. percben a már teljesen kitámadó kapuváriak ellen három vendégjátékos vezetett támadást, végül Horváth R. lőtt az üres kapuba. 1–3.
A kapuváriak átaludták az első félidőt és a másodikban hiába támadtak sokkal többet, helyzeteiket kihagyták. A második félidőben látottak alapján a hazai csapat egy pontot megérdemelt volna.


Jók: Horváth A., ill. mindenki.
Bencsics Tamás: – El kell már hinnünk, hogy a sikerért nem elég kimenni a pályára, azért nagyon sokat kell tenni. Ez nem az utcák bajnoksága, a hibáinkért súlyos pontokkal fizetünk.
Kovács Róbert: – A megyei első osztályban szerzett történelmi első három pontunkat elhunyt társunk, barátunk emlékének ajánljuk.

További eredmények a második fordulóban:
Győrszemere - DAC 6-1
Lipót - Csorna 1-2
Gönyű - Koroncó 3-1
Öttevény - Nyúl 0-1
Beled - Petőháza 2-1
Jánossomorja - Rajka 2-2
Ménfőcsanak - Lébény 2-0

Forrás: Facebook

Facebook - Kövess minket