2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Veronika az ifi EB-re készül

Németh Veronika és edzője Pantelics Péter Németh Veronika és edzője Pantelics Péter

4 ország 132 versenyzője mérte össze tudását 2013. szeptember 28-án, a ceglédi sportcsarnokban megrendezett Sysman Open nemzetközi kyokushin karate versenyen. A Castrum SC Kapuvár ifi versenyzője, Németh Veronika a női könnyűsúlyban diadalmaskodott egymás után háromszor. Román, magyar és szlovák ellenfeleit is magabiztosan győzte.

A kapuvári gimnazista lány, ezzel az eredményével kvalifikálta magát, a november 15-én Romániában megrendezésre kerülő U22, és Ifi Kyokushin Európa Bajnokság indulói közé.

Vercsi mindhárom küzdelmét Ipponnal (2 félpont) nyerte. A küzdelmekben az volt a legjobb, hogy mindegyik ellenfél más - más küzdőstílust használt. A sokat mozgó fürge lábú román, a kézzel sűrűn dolgozó magyar, és a statikusabb küzdőstílusú szlovák lány sem tudta hárítani Veronika fejrúgásait.
Németh Veronika és edzője Pantelics PéterSzlovák ellenfelét például, a küzdőidő végét jelző csengőszóval egy időben rúgta még fejbe, hogy teljes legyen ott is az Ippon.

A verseny után, egy vasárnapi pihenőnap következett, majd hétfőtől folytatódik a heti 8-10 edzéses felkészülés az Ifjúsági Kyokushin Európa Bajnokságra, majd az azt követő Utánpótlás Magyar Bajnokságra.

- Veronikának a teljesítménye biztos mérföldkő, hogy a Magyar Nemzeti Válogatottat, és a Castrum SC Kapuvárt képviselje a novemberi Ifjúsági Kyokushin Európa Bajnokságon. 2012-ben 6 aranyérmet, és két ezüstéremt, míg 2013-ban eddig 3 aranyéremmel büszkélkedhet a kapuvári 9-es gimnazista. A 2013-as év "kevés " aranya nem Vercsi teljesítményét minősíti, hanem sajnos az egyesület anyagi helyzetét. Minden versenyre sajnos nem tudtunk elmenni- nyilatkozta Pantelics Péter a Castrum SC egyik utánpótlés edzője.

 

Bővebb információ: www.castrumsport.hu

 

Facebook - Kövess minket