2024. szeptember 16. hétfő
Edit, Ditta, Ludmilla
Holnap Zsófia, Hildegárdnapja lesz.

Két új fekete öves mester a Castrumban

Sikeres vizsgázók, és mesterük Sikeres vizsgázók, és mesterük

Augusztus végén zajlott a Shinkyokushin Harcművész Szövetség nyári edzőtábora, és szakmai továbbképzése Mátraházán, ahol Csonka Lili, és Szalay Berta a Castrum SC Kapuvár harcosai sikeres fekete öves vizsgát tettek.

Az edzőtábor vendége volt Shihan Anca Wallmen és Sensei Harris Wallmen a romániai Shinkyokushin szervezetből. Anca Shihan az EKO (Európai Kyokushin Szervezet) Technikia bizottságának tagja, míg Harris Sensei a Román válogatott edzője.

Övvizsga

Mivel a Shinkyokushin szervezetben csak a Dankollégium előtt lehet övvizsgát tenni 1. kyura, ezért Végerbauer Roberta és Hoffer András is sikeresen teljesítették a 2,5 órás technikai erőpróbát. Az SHSZ táborokban színes öveseknek nincs küzdelmi követelmény, csak a fekete övre vizsgázóknak van. András, és Roberta segítőként vettek részt a küzdelmek során.

Berta és Lili

A két Castrumos hölgy, a 2023-ban teljesített 1. kyu-s követelmények után keményen készültek a fekete öv megszerzésére. Rendszeresen részt vettek a Dan vizsga felkészítő edzéseken, és keményen dolgoztak állóképességük javításán, hogy a mester fokozat megszerzése zökkenő mentes legyen.

A majd 3 órás technikai vizsgát mindketten dícsérettel teljesítették, és a délutáni vizsga küzdelmeket japán módszer szerint, 10 x 1 percben vezető bíró koordinálása mellett vívták. A Verseny vizsga küzdelmek lényege, hogy a 10 küzdelemből 7x győzelmet-, vagy döntetlent kell elérni. Lili és Berta is mind a 10x teljesítette ezt. Sőt Bertánk, még egy Roll-kickkel Ippont is szerzett.

Remek teljesítmény, és felszabadult boldogság várt fiataljainkra az esti Sayonara partyn. Egy újabb mérföldkő lett teljesítve.

Adományozott 3. dan-t is a Dankollégium.

Mészáros András 3. dan

 

A 72 esztendős Mészáros András mester már 33 évvel ezelőtt kezdett el karatézni 39 éves korában. András mester szépen haladt előre az övvizsgákon, és a 2. dan övfokozatig jutott. Szakmai munkáját elismerve, a Dankollégium felmentette az idős mestert a 3 órás fizikai megterhelés alól, és életművét elismerve Sensei -i fokozattal, 3. dannal jutalmazta a Budapesti Harcművész SE edzőjét. Óriási tapsvihar és gratulációk köszöntötték András Senseit.

 

 

 

 A két új harcossal, jelenleg is aktív fekete öves Castrumos mesterek:

  • Sensei Pantelics Péter 4.dan
  • Senpai Németh Veronika 1.dan
  • Senpai Pantelics Bence 1.dan
  • Senpai Bán Lili 1.dan
  • Senpai Kovács Csaba 1.dan
  • Senpai Csonka Lili 1.dan
  • Senpai Szalay Berta 1.dan

A lehetőség pedig adott minden fiatalunk számára. A lényeg, hogy nem szabad megállni, és nem szabad feladni. - jegyezte meg Sensei Pantelics Péter, a Castrum elnöke

A vizgáról készült fotók a Castrum facebook albumában megtekinthetők >>>

 Forrás: Castrumsport.hu

Kapcsolódó elemek

  • Óvodások, és kisiskolások harcoltak a Sportcsartnokban Óvodások, és kisiskolások harcoltak a Sportcsartnokban

    Szombaton délelőtt megtelt a Kapuvári Városi Sportcsarnok fehér ruhás sportolókkal, és szüleikkel. A 2024-es Castrum Kupa Csipeszharc és Utánpótlás Karate bajnokságra még Paksról is érkeztek versenyzők.

  • Castrum Kupa 2024 Castrum Kupa 2024

    Utánpótlás Kyokushin Karate verseny Kapuváron, a Városi Sportcsarnokban. 2024.06.01 szombaton. A belépés Ingyenes.

  • Castrumos Ovikaratésok sikernapja Répcelakon Castrumos Ovikaratésok sikernapja Répcelakon

    Nyolc Castrumos Ovikaratés nevezett a 2024-es Rakurai Gumikirály Nemzetközi Karate Verseny Csipeszharc bajnokságára, szombat délelőtt.

  • Karate Diákolimpia: 9 versenyző 7 érem - Remekelt a Castrum Karate Diákolimpia: 9 versenyző 7 érem - Remekelt a Castrum

    Szigetszentmiklóson rendezték a 2023/24-es Tanév Kyokushin Karate Diákolimpia döntőjét a hétvégén. A Castrum SC Kapuvár fiataljai 1 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet harcoltak ki a szombati nap folyamán.

  • Világbajnoki érem az 50. a Castrumban - Szalay Berta brutálisan menetelt Világbajnoki érem az 50. a Castrumban - Szalay Berta brutálisan menetelt

    Ami a csövön kifért. A 24 éves Szalay Berta Spanyolországban állhatott a WKB 1. Open Kyokushin Karate World Championship dobogójának a tetejére a hétvégén. Ezzel a sikerrel, megszerezte a Castrum SC Kapuvár 50. Európa- és Világbajnoki érmét. Szép teljesítmény egy 10.000-es kisváros egyesületétől.

Facebook - Kövess minket