2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
Holnap Mónika, Flóriánnapja lesz.

Kapuvári sikerek Spanyolországban

Kapuvári harcosok és a médiás Kapuvári harcosok és a médiás

Mondhatni megszokott dolog, de akik benne élnek a sportban, azok tudják igazán, hogy nem olyan egyszerű eljutni a dobogóig. A Castrum SC Kapuvár három sportolójának ezúttal is sikerült dicsőséget szerezni. Március 9-én a spanyolok kvalifikációs nemzeti bajnokságába sikerült belekavarniuk, de rendesen a Castrumos versenyzőknek. Pantelics Bence az U21-es mezőnyben bajnoki címet, míg Bán Lili a felnőtt nők közt, Csonka Lili pedig a junior lányok közt vívta ki az ezüstérmet.

 

 

2019 áprilisában Litvániában felnőtt Kyokushin karate EB, míg június végén az U16 - U18 - U20-as Európa Bajnokság Csehországban kerül megrendezésre. Minden ország megrendezi a maga nemzeti bajnokságát, és egyben a kvalifikációs versenyét, mivel a kontinens viadalokon országonkánt csak 2 fő indulhat súlycsoportonként.

Ilyen verseny volt Madridban is, ahol az Ibériai félsziget legjobb harcosai versenyeztek a kvalifikációs kvótákért. Ebbe a versengésbe okozott némi zavart a három Castrumos versenyző, ugyanis dobogós helyezésükkel némi kvalifikációs gondot okoztak a hazaiaknak.

 

A XXXIX. Spanyol Kyokushin bajnokságon angol, costa-ricai, svéd, svájci harcosok mellett, 3 kapuvári karatéka képviselte Magyarországot.

 

Juniorok közt a ezüstérmes Csonka Lili

Csonka Lili a Germán Open után Spanyolországból is ezüstöt hozottCsonka Lili a Germán Open után Spanyolországból is ezüstöt hozottA Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium 10/a osztályának kitűnő tanulója a junior női -60 kg-ban 3 küzdelmet követően érte el az ezüstérmet. Lili Cabrera (cabrera = csonka spanyolul) test KO-kkal menetelt a döntőig, ahol csak fekete öves spanyol ellenfele tudta megállítani bírói döntéssel. (Fontos megjegyezni, hogy Lili előző héten még betegeskedett, és nem igazán volt teljesítményének 100%-ban. Ennek ellenére keményen odatette magát, és aratta a győzelmeket!)

 

Bán Lili a felnőtt nők közt vívta csatáit a döntig

A győri Bercsényi sportiskola végzős diákja Bán Lili hosszabbításokkal tarkított kemény adok-kapok csatákat vívott spanyol ellenfeleivel, és csak a döntőben tudták legyőzni, szintén bírói ítélettel. A döntőben azzal a spanyol lánnyal harcolt, akivel az U21-es budapesti Európa Bajnokságon is csatázott. Sajnos ezúttal is a katalán lányé volt a dicsőség, de ha ezt a küzdelmet nem spanyol bírók vezetik, akkor bizony, még bajnoki cím is lehetett volna belőle.

 

Bán Lili keményen csatázikBán Lili keményen csatázik

 

Pantelics Bence Spanyol bajnoki címmel tért haza

A győri Széchenyi egyetem "sport nagykövetét" ezúttal is hajtotta a bizonyítási vágy. három küzdelmet vívott a dobogó tetejéig, és egyszer sem kímélte ellenfeleit. Az első fiút testre ütötte le, míg a másodi ellenfelén kemény comb rúgással ért el pontot. A döntőben pedig egy igen technikás fiatal fekete övessel találkozott, aki próbálta Bencét meglepni trükkös rúgásaival, de sikertelenül próbálkozott. Egy szabálytalan fej ütést követő orvosi ápolás után, az első küzőidő utolsó 30 mp-ében egyszer csak megszólalt a kordon mögül a RIA - RIA - HUNGÁRIA! egy baráti spanyol egyesülettől. Bence meglepődött, de meg is táltosodott, és a vezető bíró már nem kért hosszabbítást. Bence spanyol bajnoki címet szerzett Madridban.

 

Bence fejre támadBence fejre támad

 

"- Nagyon jó versenyen vagyunk túl, és maximálisan elégedett vagyok kis különítményünk eredményével. Ahhoz, hogy az Európa Bajnokságokon jól tudjunk szerepelni, minél több nemzetközi versenyen részt kell vennünk, hogy gyakoroljunk, és jobban megismerjük a mezőnyt. Ez a madridi bajnokság a felkészülési idő remek szakaszában volt, amit támogatóinknak köszönve, sikerült kihasználnunk. Mikor a spanyolok elkezdtek szurkolni a Bencének, jómagam is megborsóztam, és nagyon jól esett számunkra ez a beráti fogattatás!" - nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője portálunknak.

 

Castrumosok SpanyolországbanCastrumosok Spanyolországban
Pantelics Peti  (média) Csonka Lili, Pantelics Bence, Bán Lili és Pantelics Péter (edző)

 

Facebook - Kövess minket