2024. május 7. kedd
Gizella, Bendegúz
Holnap Mihálynapja lesz.

Castrumosok a German Openen is sikeresek

A 2. KWU German Open Kyokushin karate Nemzetközi Junior és U21-es Bajnokságon két kapuvári versenyző léphetett a dobogóra. Csonka Lili az U16-os korcsoportban ezüst-, míg klubtársa Pantelics Bence az U21-es kategóriában aranyérmet szerzett.

 Hollandia, Lengyelország, Csehország, Svájc, Szerbia, Oroszország, Kazahsztán és Németország versenyzői mellett, hazánkat a Castrum SC Kapuvár két sportolója képviselte. Mivel a German Open egyfajta kvalifikációs verseny volt a német klubok számára, a decemberi Junior Világbajnokságra ezért jelentős létszámmal képviselték magukat a bajnokságon, melyet a német MDR televízió élőben közvetített.

 

lili-akcioban

 

Csonka Lili élete első "testpajzs nélküli" Full Contakt versenyén remekelt, és a -60 kg-os kategóriában ezüstérmet harcolt ki hazánknak.  Klubtársa Pantelics Bence újabb ország bajnoki címét harcolta ki magának, az U21-es korcsoport -75 kg-os kategóriájában. 

 

„- Kemény nemzetközi mezőnybe csöppentünk, ami igaziból a célunk is volt. Lili és Bence a hazai őszi versenyszezonban szeretnének maximumot nyújtani, és ez a nyílt német bajnokság remek mérföldkő volt akészülésük során. A hátralévő rövid időben a technikai, taktikai elemek pontosításával leszünk elfoglalva, hogy a novemberi Európa bajnokságon Budapesten, a tőlünk legjobban elvárható eredményt nyújthassuk!" – tudatta Sensei Pantelics Péter a Castrum SC edzője.

 

peti-lili-bence-petersensei-GERMANOPEN

Facebook - Kövess minket