2024. május 7. kedd
Gizella, Bendegúz
Holnap Mihálynapja lesz.

Castrumos Kickboxerek is sikeresek a karate versenyen

Castrumos Karatésok, Kickboxerek Répcelakon Castrumos Karatésok, Kickboxerek Répcelakon

Sikerrel vetette be a Castrum a kickboxer harcosait is az V. Rakurai Karate versenyen Répcelakon. Három aranyat, négy ezüstöt és négy bronzérmet szereztek a kapuvári utánpótlás versenyzők, a répcelaki meghívásos felkészítő kyokushin karate versenyen. Sokan közülük egy teljesen új szabályrendszerben értek el sikereket, és állhattak a dobogóra.

 A szomabti V. Rakurai kupán 14 egyesülettől, közel 200 nevezés érkezett, és számos kategóriákban mérték össze a tudásukat a fiatalok. A Castrum a versenyzők mellett, 2 fiatal bíróval is részt vett, Németh Veronika és Pantelics Bence személyében. A verseny főleg a tapasztalatszerzésre volt hivatott, és ezt használták ki a Castrumosok. Utánpótlás karatésaik mellett, a Kick-Box szakosztály harcosai is képviselték magukat a versenyen.

 

Tapssal fogadták az EB és VB indulókat

Bíróként a két nemzeti válogatott versenyzőA Kata versenyt követően, az ünnepélyes bevonulón, Shihan Dr. Bogdán Olivér a Répcelaki Rakurai vezetője köszöntőjét követően tapssal üdvözölték, a novemberi U22-es Európa bajnokságra kvalifikációt szerzett versenyzőket. (Pantelics Bencét, Végerbauer Robertát a Castrumból, Ludszki Zsoltot a várpalotai Főnixből, Kovács Ádámot, és Kovács Esztert a Csornai SE versnyzőit, valamint Seregély Gyöngyit a Rakuraiból). Ezt követően virággal köszöntötték Seregély Gyöngyit, és Németh Veronikát a Castrum harcosát, akik decemberben a 3. KWU Világbajnokságon képviselhetik Magyarországot.

 

 

 

Gyermek I-es korcsoport sikerei

Virág támadVirág támadNémeth Virág, a női könnyűsúlyban 3 győztes küzdelmet követően állhatott ismét a dobogó legfelső fokára, míg testvére Németh Jankó ezúttal ezüstéremmel örvendeztette meg a családot. Szücs Hanna, és Nyikos Eszter is egy-egy ezüstérmet gyűjtött be. Utóbbi versenyző sajnos egy ficamot követően, nem tudta befejezni a döntő küzdelmét.

Élete első versenyén, Serfőző Hanga Niobé ügyesen, és harciasan követte az edzői utasításokat, és sikeresen legyőzte kategóriájának aranyérmesét, a nála 14 kg-val nehezebb Hua Ngoc Lan Nhi-t. (Itt egy furcsa eredmény született, mivel Hanga végül bronzérmet kapott.)

 

 

 

 

Kick Box harcosok  életük első versenyén remekeltek

Csonka Lili wazarit szerezCsonka Lili wazarit szerezNem csak a verseny, de a szabály rendszer is teljesen szokatlan volt a Castrumos kickboxereknek. Ennek ellenére ügyesen alkalmazkodtak a szabályokhoz, és szép eredményeket értek el. Kovács Jázmin és Kovács Réka (iker testvérek) azonos kategóriába kerülve, a dobogó harmadik fokán osztoztak, míg Fandák Ajándék a serdülő kategóriában ezüstérmet, társa Kovács Kitti pedig bronzérmet vívott ki.
Faragó Tamás ügyesen, és harciasan gyüjtögette a pontokat, melynek a nap végére aranyérem lett a jutalma!

Csonka Lili az ifjúsági kategóriában diadalmaskodott, és az EKO szabályrendszerben ügyesen szerepelve aranyérmet vívott ki. 0.kyus létére legyőzte a nála esélyesebb 6. kyus ellenfelét.

 

Faragó Tamás akcióbanFaragó Tamás akcióban

 

"- Pozitív élményekkel teli napon vagyunk túl, ahol tanítványaim nagyon ügyesen szerepeltek. Mivel csapatunk több, mint a fele élete első versenyén indult, ráadásul számukra teljesen szokatlan szabályrendszerben is győzni tudtak, számomra ez nagy boldogságot jelent. Örülök, hogy karatés versenyzőim a kickboxerek mellett ügyesen alkalmazták az edzésen gyakoroltakat, és csillogó érmekkel fogadhatták szüleik és társaik gratulációit. Az órám szerint a 7 órás verseny ideje alatt, 10 km-t tettem meg a sportcsarnokban. Ez úgy gondolom, kicsit érzékelteti, mekkora szerep hárul az edzőre egy verseny során, még akkor is, ha vannak segítői."- nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

 

Az V. Rakurai kupán a CastrumosokAz V. Rakurai kupán a Castrumosok

Facebook - Kövess minket