2024. május 7. kedd
Gizella, Bendegúz
Holnap Mihálynapja lesz.

Újabb Európa Bajnokságra utaznak a Castrumosok

Castrumnosok a Siklósi várban Castrumnosok a Siklósi várban

A hétvégét, a Tenkes völgyében, a Damashi Kupa Nemezetközi karate bajnokságon töltötték Kapuvár karatésai. A Castrum versenyzői az U22-es Európa bajnokság kvalifikációs versenyén vettek részt, és szereztek 3 indulási kvótát Kielcébe, az U16 - U22-es Kontinens viadalra. A 8 versenyző 4 arany-, és 2 ezüstérmet szerzett.

A 9 fős Castrumos csapat már pénteken elindult Siklós várát ostromolni, hogy a szombati versenynapon kipihenten, legjobb formájukat hozva szerepelhessenek.

Így egy kis kirándulás, és rövid várnézés is belefért a programba.

A Nemzetközi Bajnoskágon Horvátország, Szlovákia Magyarország karatékái küzdöttek az U16 és U22-es Európa bajnoskág indulási jogaiért, és bajnoki címekért.

 

Gyermek I. korcsoportban is meglett az arany!

Németh Virág a Gyermek I. korcsoportban 4 győztes küzdelmet követően a női könnyűsúlyban jeleskedett, és szerzett aranyérmet. Szücs Hannának, Németh Jankónak és Nyikos Eszternek ezen a napon a tapasztalat szerzés jutott. A népes mezőnyből nem sikerült eljutniuk a dobogóra, viszont nagyon ügyesen, és harciasan küzdöttek.

 

castrumosok2Sikeres Castrumos csapat

 

U18 - Bán Lili a "Harci gép"

Lilinek ez a verseny "tét nélkül" zajlott, így edzője utasításait szófogadóan követve az új, edzéseken begyakorolt kombinációkat kamatoztathatta, és szerzett sorozatos győzelmeket. Kérdés sem fért hozzá, hogy kié lesz a legmagasabb lépcsőfok a dobogón.

 

lili-forduBán Lili forduló rúgással támad - Sisakján, mint az F1-es pilótáknak neve látható

 

Felnőtt C - kategória - Szücs Ádám visszatért

A Házhelyi Szücs Ádám ezüstéremmel tért vissza a tatamira. A fiatal korában a Castrum "istállójába" tartozó kapuvári sportoló iskolai tanulmányai miatt rövid időre elszakadt az egyesülettől, majd a nyáron visszatérve, gyerekkori társaival újra a kemény munkába vetette magát. Sárga övesént csak a Felnőtt C kategóriában indulhatott, ahol a kisorsolt 4 küzdelme során, csupán egyszer maradt alul, és ez is a mérlegnek volt köszönhető. Ezüstérmével büszkén mosolygott újra a dobogón.

adam-dobogoSzücs Ádám a dobogón ezüstérmével

U22 - Cél az Európa bajnokság

2017. novemberében rendezik meg Kielcében az idei U16 és U22-es Európa bajnokságot, melyre e siklósi verseny volt hivatott eldönteni az indulók személyét.

Pantelics Bence KATA formagyakorlat versenyszámban ezüstérmével kvalifikálta magát az induló keretben, majd pedig nyárligeti társához, Végerbauer Robertához hasonlóan, magabiztosan győzedelmeskedett mindkét Castrumos harcos súlycsoportjukban. Roberta az U22-es női +65 kg-ban szerzett aranyérmet, míg Bence az U22 férfi -70 kg-os kategóriában állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 

bence-gurulo-fordulorugasa   Végerbauer Roberta spárgázik

Ha a Castrumosok küzdenek, vanlátványos technika bőven!

 

Pantelics Bencét 2017-ben is az Új Európa Alapítvány, a MOL Tehetségprogram segíti eredményei elérésében.

Természetesen, nem lennének ezek a szép eredmények, ha a Castrum versenyzőit nem karolná föl egy-egy cég, akik folyamatosan biztos háttérként segítik a kapuvári kiválóságokat, a Rábaközi Önkormányzatokkal karöltve! Erre a versenyre, az Agrogama Kft és Sarród Község Önkormányzata is besegített a Castrumnak!

 

A Castrum a hétvégén Répcelakon, majd eztkövetően a junior versenyzők a budapesti Dream Cup World Világkupán lépnek tatamira.

Gratulálunk a csapatnak!

 

zaszlo2017A Castrum fő támogatói a 2017-es esztendőben

Facebook - Kövess minket