2024. április 28. vasárnap
Valéria, Nimród
Holnap Péternapja lesz.

Magyarország Tehetsége 2022 - Serfőző Hanga Niobé

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága a 2022-es esztendőben elért kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeiért, Serfőző Hanga Niobét a Castrum SC Kapuvár válogatott versenyzőjét, "MAGYARORSZÁG TEHETSÉGE 2022" címmel tüntette ki.
Serfőző Hanga a győri Táncművészeti Középiskola tanulója, aki a 2021/22-es tanévben kiváló tanulmányi eredménnyel végzett, és emellett a Castrum SC Kapuvár sportolójaként, kimagasló sporteredményeket ért el.
Hanga méltó példakép mind a tácban, mind a küzdősportban nyújtott teljesítményéért. Szorgalma, kitartása országos elismerést hozott, melyre büszkék lehetnek tanárai, edzői és természetesen szülei is, akik folyamatosan segítik és támogatják a 16 esztendős sportolót.
 
Hanga, Díszoklevele mellé, egy ingyenes belépőjegyet kapott, a 2023-as Atlétikai Világbajnokságra, illetve az alábbi sorokat írta részére, dr. Schmidt Ádám, Sportért felelős Államtitkár:
 
A sportsikerekhez vezető út, sokszor követel áldozatokat és lemondásokkal teli éveket, aki pedig emellett a tanulmányaira is kiemelt figyelmet képes fordítani, annak a legmagasabb szintű elismerésben kell részesülnie. Az általad elért eredmények így példaként szolgálhatnak minden magyar fiatal számára.
A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága nevében az elismerő cím adományozása mellé szeretettel meghívlak a 2023-as Atlétikai Világbajnokság Augusztus 20-i napjának délelőtti programjára egy családtagoddal együtt, ahol közösen szurkolhatunk a sportág sztárjainak a lelátóról - köztük olyan magyar fiataloknak, akik nyomdokába járva akár Te is a legnagyobb sikereket érheted el egyszer a saját sportágadban.
Legyél büszke az eredményeidre és légy részese élőben a magyar sport egyik legnagyobb sporteseményének a hasonlóan sikeres sporttársaiddal együtt.

Kapcsolódó elemek

Facebook - Kövess minket