2024. április 24. szerda
György, Debóra
Holnap Márk, Márkó, Márkusnapja lesz.

Káosz a Benzinkutakon - Néhány hülye, aki felvásárlásba kezdett

Előbb a hűtőtáskába, majd a műanyag ládába is tankolt Előbb a hűtőtáskába, majd a műanyag ládába is tankolt Facebook

Az elmúlt napokban a Magyarországon áthaladó tranzitforgalom, valamint a megnövekedett benzinturizmus miatt jelentősen nőtt a kereslet az üzemanyagok iránt. A média agymosásának köszönhetően, jó páran úgy gondolták, mind az Orosz - Ukrán háború, mind pedig a kormány benzin árstopja miatt, elfogy az üzemanyag a hazai kutakról.

Tény, és való a kormányrendeletnek köszönhetően a hazai alap üzemanyagok 480 Ft/ l áron befagytak. Ennek köszönhetően a szomszédos országokból megindult benzin turizmus. Ami az európai üzemanyag ár emelkedésnek, és az € közel 500 Ft-os értékének is köszönhető.

Aztán valakik úgy bestresszeltek, hogy még a fürdőkádjukat is tele vették üzemanyaggal. (Szegény Hofi Géza vicce, most mennyire is aktuális!)

 

"Képzeld el, az idők szavára hallgatva, március 30-án a fürdőkádat televettem benzinnel. Ne vigyorogj, te is televetted! Emlékszem, a kútnál, a sorban előttem álltál, ...egy óra múlva meg mögöttem... Na képzeld el, televettem a kádat benzinnel. Na az agyam, az mindjárt lelökte a szíjat, képzeld el, ott a kádban a benzin, gondold el. Jajj! Anyósom meg leengedte, azt hitte, öblítővíz! Hogy nem szakad rá a... Leengedi a benzint!!! Úgy sajnáltam, ...hogy nem gyújtott rá."

Persze ez akkoriban még megoldható volt. Ma azonban az üzemanyagban annyi a BIO kiegészítő, hogy hiába a tele fürdőkád, az bizony hónapokig nem fogja bírni.

A hazai kutak, reagáltak a nagy keresletre, és a MOL - hoz hasonlóan, az alábbi intézkedéseket hozták:

A MOL a megnövekedett igények ellenére is ki tudja szolgálni a hazai autósokat, hiszen jelenleg is teljes kapacitással és a szokásos mennyiségben állítja elő az üzemanyagot. Folyamatosan nyomon követjük, hogy milyen intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy biztosítsuk az egyenletes ellátást, ám a megnövekedett igények miatt sajnos előfordulhatnak ideiglenes hiányok.

Annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk a folyamatos üzemanyag ellátást mindenkinek, jelenleg az alábbi korlátozások érvényesek:

⛽ Normál kútoszlopokon történő tankoláskor napi 100 literben maximalizáljuk a tankolási mennyiséget.

⛽ Nagynyomású kútoszlopokon történő tankoláskor napi 200 literben maximalizáljuk a tankolási mennyiséget.

További információ elérhető töltőállomásainkon a vonatkozó kormányrendelet (94/2022. (III. 10.) Korm. rendelet a veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló 2021. évi CXXX. törvény eltérő alkalmazásáról) alapján.

Megértésedet és együttműködésedet köszönjük!

Kapcsolódó elemek

  • December 31-ig marad a 480 Ft-os hatósági üzemanyag ár December 31-ig marad a 480 Ft-os hatósági üzemanyag ár

    A hatósági üzemanyagárat a kormány december 31-ig meghosszabbította. Azok viszont, akik kénytelenek a piaci áron tankolni, szerdától a gázolajnál 15 ft-os árcsökkenésre, míg a benzinnél 8 forintos áremelkedésre számíthatnak.

  • A MOL is lassan letérdel a fixáras üzemanyagnál A MOL is lassan letérdel a fixáras üzemanyagnál

    Nem csak a kis kutak, de még a Magyar Olajipari RT. is nyög a fixáras benzin miatt. Főleg úgy, hogy javában zajlik az Ukrán - Orosz háború, ami bizony még jobban magával hozza az energiaárak, és az ipari nyersanyagok drágulását.

Facebook - Kövess minket