2024. április 26. péntek
Ervin
Holnap Zita, Mariannnapja lesz.

Putyin tényleg hülye lenne? Kiemelt

Putyin a sakk játékos Putyin a sakk játékos

Javában zajlik az Ukrán - Orosz háború. A közösségi média, és a sajtó mindenhol ezzel foglalkozik. Hogy-hogy nem, a COVID pillanatok alatt eltűnt, és elfoglalta helyét a háború. Putyin pár nap alatt eltörölte a COVID-ot? Vajon tényleg olyan hülyék az oroszok, mint ahogy a média igyekszik beállítani?

2022. február 24-n csütörtökön, megindult az orosz invázió Ukrajna ellen.

A COVID innentől fogva, már csak egy jelentéktelen orrfojás a magyar médiának, amire már nyomdafestéket sem érdemes pazarolni. Az egykori koronavírusos vezérhírek eltünnek a címlapokról, és már csak a 4-5. oldalon, vagy hamarosan valahol apró kis rövid cikkekben olvashatunk arról, hogy: Ma éppen hányan haltak meg, kerültek lélegeztetőre, vagy épp fekszenek kórházban. - Úgy látszik, a Szputnyik vakcina söpör most mindenhol.

A háború nem most kezdődött

Bár február 24-n indultak meg az orosz csapatok, ez a háború mégsem most kezdődött. A Krim félsziget, és az ukrajnai szakadár megyék körüli vita, és harcok már évekkel korábbra visszanyúlnak. Csak szerény Facebookos világunkba, nem jutottak el ezek a hírek, mivel a világ inkább mással volt elfoglalva. Sem az ENSZ, sem a NATO sem Amerika nem akart vele foglalkozni. Sőt, folyamatosan fricskát nyomtak Putyin orra alá. 

Ha valaki az iskolában kicsit is odafigyelt történelem órákon, akkor azért sejtenie kellett, hogy az oroszokkal nem lehet sokáig kukoricázni. Az orosz nem az a nép, amelyik LMBTQ-s kendőkkel rohangálva hagyja magát nevetségessé tenni. Kemény történelmi harcokat vívott az orosz nép, és nem véletlenül tarolták le a II. Világháborúban is a náci Németországot. Finoman szólva, Putyin nem szarral gurigázik.

Kelet, és Nyugat sakkozik

Míg Amerika vezetői egyre jobban gyengülnek, addig Oroszországban Putyin folyamatosan stabilizálja pozícióját. A sakkjátszma már régen elkezdődött. Érdemes feltennünk a következő kérdéseket:

  • Vajon az oroszok csak úgy ad hoc módon ugrottak neki ennek a háborúnak, vagy már évekkel korábban meg volt-e tervezve?
  • Miért építették meg az Északi Áramlat 2-es vezetéket? (És most tényleg becsődölt a Gazprom, vagy ez is a terv része, hogy az EU kevesebb gázhoz jusson?)
  • Biztos, hogy zavarja az oroszokat az Amerikai Cégek bojkottja? (Apple, stb.)
  • Tényleg olyan szívbemarkoló érzés, hogy az orosz turisták vízumát visszavonták?
  • Putyin vajon nem számolt azzal, hogy az európai vagyonát zárolni fogják?
  • Tényleg úgy megy neki Oroszország egy Ukrajna elleni háborúnak, hogy nincs tisztában annak fegyverzetével?
  • Vajon az orosz titkosszolgálat a Szovjetunió felbomlását követően nyugdíjba ment?

Ha ezeket a kérdésekre a múlt alapján keresünk értelmes válaszokat, akkor bizony tisztában kell lennünk azzal, hogy Putyin nem hülye. Ha akarná, egy pillanat alatt eltörölhetné Kijevet, és a többi ukrán nagyvárost. Szerencsénkre, még szem előtt tartják az oroszok az ukrán civileket, és inkább a katonai célpontokra koncentrálnak. A kérdés csupán, hogy meddig?

  • Miért gondolják, hogy térdre kényszeríthetik azt az országot, ahol a PIROS GOMB lapul?
  • Vajon okos dolog-e nyíltan beleállni az oroszokba?
  • Fegyverrel, harcirepülőkkel dollár milliókkal támogatni az oroszok ellenfelét?
  • Anonymus féle hacker csapat meddig marad majd éltben, ha egyszer az orosz KGB-seknél célpontként fognak szerepelni?
  • Törökország, Románia stb vajon milyen megtorlásra számíthatnak, ha vége lesz a háborúnak?

Mert egyszer remélhetőleg vége lesz ennek a háborúnak, és az eredménytől függetlenül, abban biztosak lehetünk, hogy Oroszország nem fogja megtorlás nélkül hagyni ezeket a nyílt hadüzeneteket.

A Telex.hu írja március 2-n:
"Peszkov azt is elismerte, hogy a nyugati szankciók „komoly károkat” okoznak az orosz gazdaságnak, az erre válaszul adott orosz lépéseknek pedig szerinte „keménynek, átgondoltnak és világosnak” kell lenniük."
Ha szerencsénk van, akkor Magyarország kimarad ebből a háborúból, és a segélyszállítmányokon, és az emberi segítségen kívül nem vall színt egyik fél mellett sem!

Legyen mielőbb béke!

-

Kapcsolódó elemek

Facebook - Kövess minket