2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna, Hanna
Holnap Augusztanapja lesz.

Angol-Magyar - Egy idegenbeli mérkőzésen nem lehetnek magyar szurkolók

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága egy idegenbeli mérkőzéstől eltiltotta a magyar szurkolókat az októberi angliai mérkőzésen történt rendzavarások miatt.

  A FIFA közzétette az őszi világbajnoki selejtezőket érintő fegyelmi határozatait, a listán pedig Magyarország szeptemberi hazai meccsei miatt kirótt büntetések mellett az október 12-én a Wembley Stadionban rendezett angol-magyar (1-1) találkozó után kiszabott büntetések is szerepelnek. Eszerint a magyar drukkerek helytelen magatartása és rendbontása miatt egy idegenbeli találkozóra vonatkozó eltiltást és 75 ezer svájci frankos (25,4 millió forintos) büntetést szabott ki a testület.
    A londoni meccsen nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a "kisebb rendbontás", amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid időn belül helyreállt.
    A magyar válogatott következő idegenbeli vb-selejtezőjét, a kvalifikációs sorozat utolsó fordulójában Lengyelországban vívja november 15-én.
    A szeptemberben a Puskás Arénában rendezett Anglia elleni (0-4) találkozó után a magyar drukkerek viselkedése miatt a FIFA egy hazai mérkőzésre zárt kaput rendelt el, illetve további egy meccsre vonatkozó zárt kapus büntetést két évre felfüggesztett. A magyar szövetségre ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott szabott ki a FIFA.
    A válogatott októberben játszotta le zárt kapus találkozóját, amelyen 1-0-ra kikapott a vendég albánoktól.
    A csoportja negyedik helyen álló magyar nemzeti együttes a lengyelországi találkozó előtt november 12-én San Marinót fogadja.

Kapcsolódó elemek

Korona Vírus hírek

Facebook - Kövess minket

Hír galéria

Menetrend változás a GySEV Zrt-nél

Utcai világítás Update

A Kapukom a lakosság együttműködését kéri a havazásban

Gartai Adventi programok

Földöntúli Karácsony - MDS gála

Adventi gyertyagyújtás a Házhelyben

Barsi Iskola - Adventi vásár

Metrumos siker - Budapesten

A Kiss Pizzéria csapata gondoskodik az Adventi gyertyagyújtás vendégeiről