2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Európa Bajnok Németh Veronika

Németh Veronika, Pantelics Péter és Berencsi Tímea Németh Veronika, Pantelics Péter és Berencsi Tímea

Hosszú felkészülést követően április 17-én Európa csúcsára küzdötte fel magát a Castrum SC könnyű súlyú bajnoka Németh Veronika.

A kapuvári gimnázium 11/a osztályos tanulója január óta keményen készült társaival a kontinens viadalra. A felkészítő, és kvalifikációs versenyeken aranyérmet szerző Veronika elérte, amit ma junior karatés elérhet.

A felkészülés

Januártól kezdődött az igazi EB program, de természetesen szükség volt a korábbi esztendők tudására. Mondhatni, nem a nulláról indult az edzésterv. A Régi Rendőrségen kialakított zsákteremben adottak voltak a lehetőségek, hogy minimum heti 5-7 edzést elvégezze, az edzői utasítások szerint. Társaival zsákoltak, TRX-eztek, lépcsőztek és fejlesztették képességeiket. Előbb a Diákolimpia elődöntőt Várpalotán, majd a Diákolimpia döntőt Veszprémben nyerte. Ez utóbbi volt az a kvalifikációs verseny, amivel kivívta a 2015-ös Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságon való indulás jogát.

Edzője Pantelics Péter nem bízott semmit a véletlenre. A Castrum két élsportolóját Spiroergometriai (állóképességi) mérésre is elvitte, hogy képet kaphasson a versenyzők légző-, szív- és keringési rendszerük állapotáról.

"- Igyekeztem oda figyelni Veronika egészségi állapotára, amennyire mint edző azt tehettem. Nem örültem volna, ha egy komolyabb influenza járvány visszavet minket a készülésben. Szerencsére Veronika is komolyan vette a készülést, így nagyon jól tudtunk együtt dolgozni. Bence fiam folyamatos edzőpartnerséget biztosított, így volt mindig húzóerő a készülés során" - mondta az edző.

 

Hirdetés

 

A verseny

Veronika wazarit szerezVeronika wazarit szerezA több, mint 800 km-re lévő Torwar Sportcsarnokában rendezték a két napos Európa Bajnokságot Varsóban. A 8 órás kocsikázást kevés pihenő váltotta, majd egy kis ráhangolódó edzésmunka a hotel folyosóján.
A pénteki napon 5 tatamin zajlottak a csaták, és elsőnek egy litván versenyzővel kellett megküzdeni, akit Veronika egy köríves fejrúgással fosztott meg dobogós reményeitől.

A döntőbe jutásért azon a Petrova Ivelina-n (Bulgária) kellett keresztül verekednie magát, akit már 2013-ban a romániai Európa bajnokságon legyőzött. Ivelina keményen kezdett, majd lassan "elfogyott". Köszönve a kapuvári gimnazista ügyes kereszt bontásainak. Erős combrúgásokkal, és gyomor ütésekkel elaltatva a bolgár figyelmét, az Ő fejét is sikerült "becserkelni" egy pontos rúgással.

 

BajnokokA döntő küzdelem már a fő tatamin zajlott. A motíváltságban nem volt hiány. Sérülés pedig nem volt. Az ellenfél egy újabb bolgár bajnok. A küzdőstílus is hasonló volt. Veronika annyira keményen osztotta ellenfele testére a találatokat, hogy 1:17-nél majdnem sikerült KO-znia ellenfelét. A gond ott volt, hogy a segédbírók nem indították el az időmérőt. Amíg az óra beállításával küszködtek, addig a Kelet-Európa-i versenyző kipihenhette magát, majd újabb lendülettel igyekezett a bajnoki címért.
Megkapta ő is a fejrúgást, így a bírók gondolkodás nélkül emelték fel a Németh Veronika győzelmét jelző piros zászlót.

Ezen a napon, a kisvárdai Berencsi Tímeának sikerült még az aranyérem kivívása, KATA versenyszámban.

Németh Veronika Európa BajnokNémeth Veronika Európa Bajnok

 

Németh Veronika megszerezte 3. Európa Bajnoki címét!

  • 2013. Ifjúsági Európa Bajnokság Románia I. hely + A "Legtechnikásabb Női Versenyző" különdíj
  • 2014. Junior Európa Bajnokság Azerbaidzsán III. hely + A "Legharcosabb Női Versenyző" különdíj
  • 2015. Junior Európa Bajnokság Lengyelország I. hely

 

A magyar csapat szereplése az EB-n

Shihan Furkó Kálmán, értékeli a magyar csapatotShihan Furkó Kálmán, értékeli a magyar csapatotAz EB esélyeket erősen meghatározták a nagy létszámú kelet-európai részvétel miatt a lengyel, litván, ukrán, román versenyzők, már az októberi tokiói világbajnokságra készülve.

Ebben a kemény mezőnyben Körmöndi Lídia, Rózsa Gábor és Balogh Zsolt nagyszerűen meneteltek az elődöntőig, de sajnos nem sikerült a döntőbe kerülniük. 

Női 55 kg-ban Szabó Zsófi, a Yakuzák SE versenyzője, harcos,  technikás küzdelmeket követően került a döntőbe, ahol szoros küzdelemben a bírók litván vetélytársát látták jobbnak, így ezüstéremmel végzett az EB-n.

Női +65 kg-ban Szepesi Csenge, Kamikaze SE, végig harcosan küzdve wazari találatokkal és meggyőző aktivitással jutott el a döntőig, ahol felőrölte litván ellenfele erejét, megszerezve így harmadik Európa-bajnoki győzelmét.

Összességében a magyar csapat 10 éremmel, 3 arany, 2 ezüst és 5 bronzéremmel zárta az EB-t.

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!

 

Megyénk Európa Bajnokai és edzőikMegyénk Európa Bajnokai és edzőik (Pantelics Péter, Szepesi Csenge, Németh Veronika, Polacsek Zoltán)

 

A Castrum SC Kapuvár szeretné megköszönni mindenkinek, aki akár egy megosztással, egy gratulációval az egyesületet támogatja, és részese a sikerben!

 

Köszönjük:

 

... és természetesen az Infókapuvárnak, hogy megjeleníti támogatóink névsorát, és folyamatosan hírt ad az egyesület sikereiről!

Facebook - Kövess minket