2024. május 5. vasárnap
Györgyi, Irén
Holnap Tamara, Ivett, Fridanapja lesz.

Téli Spártai futáson a kapuváriak

Célban a kapuvári különítmény Célban a kapuvári különítmény

Téli Spartai futáson vettek részt, a kapuvári Cross-Fittesek! A négy fős csapat szlovák sí paradicsomban teljesítette az ember feletti kihívást.

Németh Zsuzsanna, Horváth Niki, Kovács Krisztián és Végerbauer Róbert alkotta a kapuvári csapatot.

Spartan Race Jasná 2015

 

2500 fő nevezett a versenyre. És hogy miből is áll egy ilyen őrült megmérettetés, megtudhatjuk a lenti sorokból. Íme a csapat élménybeszámolója:

 

Az első akadály, beugrani egy patakba amin szerencsére vastag jég volt, így sikerült szárazon átjutni rajta.

Az erősödő havazàs valtoztatott hamar ezen az állapoton. Majd beszaladtunk egy híd alà, és az alatt kellett àt mennünk majdnem törpejárásban 8 méter hosszan...

Ki a mederből, futás a hegyre fel.

2. akadály, átugrani vízszintes csöveket 1 méter magasan, egy 2 méteres fa palànk következik, felugorni átmászni, sima ügy. Futás tovább.

A hó egyre mélyül, intenzívebben esik is mint lejjebb. Fenyőerdő, jeges talaj, fuss rajta.

- Ott egy tábla két emberrel. - Mi ez? A táblára ráírva: "Emanuelle" Mint kiderült, a nevet meg kell jegyezni meg a 4-5 /?/ betűs számot ami mellette volt.  Mindenki más számot nevet kapott feladatnak. Futás felfele, egyre meredekebb.

 

3. Új akadály, sóderral homokkal megrakott zsák 15-20kg futni vele fel a dombra de kapsz egy műanyag zsàkot is tele szalmával egy ponton raülsz a zsákra, a nehezékedet a kezedbe veszed és lecsúszol egy pontig ahonnan újra viheted a hegy teteje felé a kb.15-20kg-os zsákot.


4. akadály hason kúszni a szöges drótok alatt, 8-10 métert fel a hegy teteje fele, /jó alacsonyra tették a dròtokat.../
Majd futhatunk ismet fel a meredek hegyoldalon.

 

5. akadályként, a "majomlétra" volt elöttünk. Függeszkedve átkapaszkodunk rajta. Ezt leküzdve futás fel a hegyre tovább.
Hatodikként jött az az akadaly ahol a nevet, sorszámot kellett volna megjegyezni, és visszamondani.
Akinek nem sikerült, az 30db négyütemű fekvőtámaszt nyerhetett. Ez a bünti.
Futás tovább térden kúszás mert újból szögesdrót következett.


8. akadályként a patakon átkelés várt minket, nagy köveken. Majd futás tovább fel a hegyre. A ritka levegő már érezteti hatását a tüdőre nézve rendesen. A hó is egyre jobban esett, és egyre mélyebb volt.

A tüdőt feszíti a ritka levegő, előttünk több ember eldől felhúzuk őket talpra. Ha kiakarjuk őket kerülni, akkor számolnunk kell, hogy a kitaposott hó mellett kb. 80 cm-es hóba süllyedhetünk.

 A szél fúj, a havazás egyre erősebb. A ruhánkra ráfagy a hó. 1700 méter magasságban nincs szélvédett hely. Kapunk egy forró teát, majd irány lefelé.

Futásban, esve kellve a 80 cm-es hóban lefelé egy sípályán.

A következő akadálynál egy bábút kell 8 méterről hógolyóval likvidálni. Itt is lehet nyerni 30 db négyütemű fekvőtámaszt. Ha sikerül, futás tovább.

A hosszú és meredek leereszkedés után újabb akadály. Egy  farönköt kell a nyakba venni és fuss le vele, majd egy fenyőerdőbe be, azon át és gyere vissza újra, fel a hegyre.Ha megvagy, ledobhatod a fát, és futás lefele, egy tükör jég, és igen meredek szakaszon. Itt az emberek fejen, tomporon , hason csúszva érkeznek.

 

Újabb akadály, ahol két csőkorláton, a térdhajlat beakasztásával kellett előre araszolni úgy, hogy közben a két kezeddel tolod magad. 6-8 méteres a táv Aztán jön a következő akadály. Egy 2 méteres palánk, amin át kell ugrani, majd egy ferde palánk jön. Itt kötél segíti a felmászást, a túloldalon létra van. Aztán újra palánk 2 méteres. Majd egy eddig ismeretlen ,,tárgy " amire felmászol és fonott kötél rendszeren kell végig sétálni, pl. mintha egy vastag kötelű elborított focikapu lenne...

 

spartanfutas-001Itt már tudjuk, hogy közel vagyunk a célhoz, mert már hatalmas a tömeg. A sok száz szurkoló nem ismer bennünket, de biztat mindenki mindenkit.

Egy ferde talajra kifeszített kötélháló az új akadály.
Futás tovább. Aztán újabb akadály. Tűz van az úton, égő fahasábok. Át kell ugrani őket.

És érkezés a célba. Egy jégpalota bevetele, ami 2 méter magas és egy felugrásból ha elkapod a beépitett deszkát, akkor szerencsés az ügyed. A jégpalotából meg egy kis fenekes csúszás és kész vége.

 

Megcsináltuk. Ennyi 1 óra 58 perc 7,5 km 1200 méterről 1700 méterig felszenvedni a faradt testeket, -7 fok orkán erejű szél hóvihar!

 

Facebook - Kövess minket