2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Pantelics kétszeres Európa Bajnoki helyezett

Litvániából hozták az Európa Bajnoki érmeket a Castrum SC karatésai. Pantelics Bence egy ezüst-, és egy bronzéremmel, társa Bán Lili pedig az Európa Bajnoki harmadik helyezéssel tért haza Kapuvárra.

 November 8-9-én Kaunasban (Litvánia) rendezték a 2014-es Ifjúsági, U22 és Felnőtt Open Kyokushin Karate Európa Bajnokságot. Európa legjobbjaival, csak a versenyt megelőző kvalifikációs versenyen (lássd korábbi cikkünk >>>) elért eredménnyel lehetett megmérkőzni.

Pantelics Bence küzdelemben, és KATA (formagyakorlat)-ban, Bán Lili és Barzsó Rebeka pedig küzdelemben érdemelték ki az indulás lehetőségét.

Az 1200 km-es távolság leküzdése, a 13 órás autó út már az első erőpróbának számított a versenyen.

A Park Inn Hotel kényelme azonban gondoskodott a sportolók pihenéséről. Mérlegelés, orvosi vizsgálat, és a Hotel folyosóján az átmozgató edzés, szombat reggelre harcos kapuvári oroszlánokat engedett a kaunasi arénába.

A litvánok szigorúan tartották az óra tervet, és az ünnepélyes megnyitót követően, már 5 tatamin meg is kezdődtek a küzdelmek.

 

Bán Lili Európa Bajnoki bronzérmes

Bán Lili bronzérmesBán Lili Európa Bajnok bronzérmesLili a női U16-os -55 kg-os korcsoportban 8 versenyző közül, verekedte fel magát a dobogó harmadik fokára. Ukrán ellenfelét fejrúgással győzte le, majd tovább űzte. A döntőbe jutásért folyó küzdelem előtt, rövid pihenő volt csak engedélyezve. Litván ellenfelével az első küzdőidőben kiegyenlített harcot vívott, majd a hosszabbításban a bírák a hazai lány munkáját ítélték eredményesebbnek. A Bercsényi Miklós sportiskola 9/s osztályos tanulója Németh Gábor felkészítő edző elvárásainak becsülettel helytállt, és boldog mosollyal állhatott a dobogó harmadik fokán.

 

Pantelics Bence nyakában az Európa Bajnokság ezüstje csillog

Pantelics Bence kék sisakban támadPantelics Bence kék sisakban támad12 induló, szlovák, román, lengyel, bolgár, magyar és litván harcosok alkották az Ifjúsági férfi -65 kg-os korcsoportot. Bence nyár óta készült erre a versenyre. A heti 8-10 edzés meghozta gyümölcsét. Litván ellenfelét magabiztosan hajtotta, többször is fejberúgta. A wazarit (félpontot) Ippon követte. majd a 3-as tatamiról a költözködés a kiemelt küzdőtérre, ahol a döntőbe jutásért ukrán ellenfelét kellett magamögött tudnia.

Harciasságát, győzni akarásának kedvét két meg nem adott fejrúgásának ítélete sem szegte. A hosszabbításban sem hagyta "élni" ukrán vetélytársát, és kiérdemelten Őt juttatták a versenybírók a döntőbe.

Litván ellenfelével kiegyensúlyozott harcot vívott, ahol technikai felkészültségét is megmutathatta. A bírók meglepő módon nem engedtek hosszíbbítást, hanem a hazai versenyzőnek ítélték a bajnoki címet.

A pillanatnyi meglepődést, mérgelődést hamar felváltotta az öröm. Az ifjú Pantelics boldogan ugrott édesapja, edzője karjaiba, mint újdonsült Európa Bajnoki ezüstéremes!

 

kaunas-232Pantelics Bence Európa Bajnok ezüstérmes

 

Vasárnap újabb EB bronzérem

A szombati rövid ünneplést, este átmozgató edzés követte, mert Barzsó Rebeka a női U22-esek -65 kg-os korcsoportjában, míg Pantelics Bence Ifjúsági KATA kategóriában léphetett tatamira.

Bencéék csoportjában 14 induló volt. Öt bíró előtt kellett technikai tudását bizonyítani. Először a litván Karalis Kasparast, majd az izraeli Tokar Stephant győzte le. A döntőben végül egy újabb litván harcost volt kénytelen maga elé engedni a dobogón, de ez cseppet sem szegte örömét, hisz kétszer léphetett Európa dobogjára ezen a hétvégén.

 

kaunas-289Castrumosok "Tele Energiával"! Bán Lili, Barzsó Rebeka, Pantelics Bence és hátul Pantelics Péter

 

Barzsó Rebeka az 5-8. helyen

Barzsó Rebeka készül a küzdelmekreA Kata verseny után, az U22-es női korcsoport mérkőzött. Rebaka az elsők közt kezdte meg a harcot a négyes küzdőtéren. Lengyel ellenfele ellen megilletődve kezdett, majd egy bal bordára mért horogütése meghozta a kapuvári kozmetikus lánynak a győzelmi wazarit.

Egy lépésre volt már csak a dobogótól, és úgy nézett ki, az elszántsága is megvan a bajnoki címhez- Bolgár ellenfelét 1,5 percen keresztül szépen irányította, és hajtotta. Ám az utolsó 30 másodpercben, mintha minden eddigi harcikedv elszállt volna, a bolgár karatéka "feltámadása" pillanatok alatt szertezúzta Rebeka vágyait. Egy győztes küzdelmet engedett át, mert fejben feladta a harcot.

 

"- Sajnos nem sikerült a "Három versenyző négy érem" terv teljesítése, de egy cseppet sem vagyok elkeseredve. A Castrum SC Kapuvár versenyzői kitettek magukért. Németh Gábor kezemunkája egy EB bronzérmet, és egy 5-8. helyet dícsérhet, míg Én apaként, és edzőként is boldogan köszönhetem meg a Full-Energy vezetőjének, Bognár Csabának, A Cserpes Sajtműhelynek akik elláttak minket finom termékekkel, a Rábaközi Nyomdában Kovács Győzőnek, és természetesen Hámori György polgármesternek, hogy megélhettem ezt a pillanatot, mikor Bence fiam széles mosollyal, büszkén kétszer lép fel Európa dobogójára! Jó úton haladunk. Bár egyéni sportról van szó, ahol sokat számít a versenyző felkészültsége, mégis ezek az eredmények nem lennének ilyen fényesek a segítő edzőtársak nélkül. Dr. Bogdán Olivér a répcelaki Rakurai, az SHSZ KATA válogatott edzője is nagyon sokat hozzátett a sikerünkhöz. Láttam, mikor fiam szemében felcsillant a megtiszteltetés, a Magyar Nemzeti Válogatott melegítőjének átvételekor, és éreztem, hogy nem fogunk szégyent vallani a nemzeti címeres öltözetben. Az EB legeredményesebb magyar csapata a Castrum SC Kapuvár volt. Igaz, aranyérmet nem szereztünk, de ez a három kupa, és az 5-8. hely büszkeséggel tölthet el minden kapuvárit.
November 22-én az utánpótlás versenyzők még Gyöngyösre utaznak, és közben megkezdjük az alapozást a 2015-ös esztendőre." -
nyilatkozta sensei Pantelics Péter, a Castrum SC elnöke, és az utánpótlás csoport egyik edzője.

 

További képek a Castrum Facebook oldalán >>>

 

 

Facebook - Kövess minket