2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
Holnap Györgyi, Irénnapja lesz.

Nyári SHSZ edzőtábor

11 Castrumos harcos vett rész a 2013-as nyári SHSZ (Shinkyokushin Harcművész Szövetség) edzőtáborában Jászberényben. A napi három edzésen résztvevő fiatalok szinte családias környezetben edzhettek, a jászberényi Yakuzák álltal szervezett táborban. Színes programok, de legfőképpen a technikai tudás gyarapítása a kiemelendő a majd egy hetes távollétből.

Eleinte a gyerek csapat még nagyon hangosan, virgoncul viselkedett, majd a 2. nap után "lezombisodott" az apró sere

gyerek edzés

g. Az edzések nem voltak fárasztóak, az időjárás is kedvezett. Egyszerűen csak a reggel 5:30-as kelés, és a napi 3 edzés volt az, ami kedvezően befolyásolta a hangerőt.

A szállás elsőosztályúnak mondható. Saját zuhanyzós, Wc-s kollégiumi szobákban még hűtőszekrény is lapult. A napi három étkezés is bőségess, finom és változatos volt. A társaság meg az a fehér pizsamás közösség, akik ugyanezt az utat választották maguknak. Baráti hangulat, változatos programokkal, melyben az éjszakai fürdőzéstől a szakmai elméleti tréning is belefért.

A gyerekek, versenyzők, klubvezetők, illetve a general csoport külön-külön előre tervezett edzést folytatott. Sensei Bódi senseibodiedző továbbképzése nem csak elméleti síkon, de a gyakorlatban is hasznos volt.

A fekete öveseknek lehetőség adódott, hogy elutazzanak shihan Kenji Midori siófoki edzésére a pénteki napon, de sem Laci, sem Péter nem vágytak a pénteki buszozásra. Ehhelyett Laci sempai egy mozgalmas edzést tartott a versenyző és general csoportnak, Péter pedig a formagyakorlatoknak szentelte a vizsga előtti utolsó napot.

Az edzőtábor végén, Pantelics Péter, Fábián Márk és Barzsó Rebeka mérettetett meg a több mint 3 órás technikai övvizsgán, majd dan vizsga küzdelmekben.
Barzsó Rebeka 2. kyu (barna öv), míg Fábián Márk 1. kyu (barna öv) ismereteiről tett tanúbizonyságot a szombati napon.
Pantelics Péter 12 év után újra dan vizsgát tett. Neki a technikai vizsgáját délután a küzdelmi vizsga követte, ahol 10 ellenféllel kellett megküzdenie. (35 év felett, már nincs 30 - 40 - 50 ellenfeles küzdelem.) A Castrum SC edzői csapata egy sensei-vel gazdagodott estére.

Castrumsport.hu

Facebook - Kövess minket