2024. április 25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
Holnap Ervinnapja lesz.

40 fokban is edzenek (Drogot találtak egy karatés táskájában!)

Castrum Rakurai edzőtábor Castrum Rakurai edzőtábor

Hogy miért olyan eredményesek a kapuvári karatésok? A címben a válasz.
A Castrum SC Kapuvár karatésai nem tartanak nyári szünetet. Sőt! Ilyenkor még többet edzenek. Elvégre most a fiataloknak nem kell tanulniuk, rengeteg idejük van arra, hogy fejlesszék képességeiket, majd kipihenjék magukat.

A Castrum karatésai nem véletlenül szerepelnek olyan jól az országos és nemzetközi bajnokságokon. Ezek a fiatalok (és idősek) kihsználják a nyár adta lehetőségeket, és ilyenkor még többet edzenek.
Készülnek az őszi verseny szezonra, hogy városunk, és a 30 éves egyesület hírét minél több település sportcsarnokának dobogójára rávéssék.

A jászbrényi edzőtábor után, július végén Balatonfenyvesen táboroztak a karatékák, a répcelaki és keszthelyi társaikkal. A napi 3 edzésük közti színes programokról nem csak a Balaton kellemes vize, hanem a mesterek találékonysága is gondoskodott. Íjász mester érkezett a táborba Keszthelyről, aki nem csak a fegyver használatáról, hanem annak készítéséről, és történelmi szerepéről is beszélt.

Drogpreventáción a Castrum

Kutyás rendőrök lepték meg a kisalföldi sportolókat, akik drogot, és robbanóanyagot kerestek. Mint kiderült a kutatás eredménnyel járt. Az elrejtett mintadarabokat Mig és Maci a két rendőr kutya, hamar megtalálta a meglepődött sportoló táskájában, és egy gépjárműben. A rendőr ebekkel való barátkozás, és a rendőrtisztek tájékoztatása a drog és alkohol káros hatásáról, a prezentáció ötletességét dícsérve biztos, hogy a soha nem felejtődik!


(Zsoldos Patrik Miggel, a rendőrkutyával küzd)

Nehezített körülmények közti vizi edzést természetesen játék is kísérte, és hogy a nagy hőség ne zavarja a vizsgázókat, a mesterek éjjel 01:15 - 04:30-ig tartották meg az övvvizsgát. Így egy másik szegmensből figyelhették a karatésok koncentráció, és teljesítő képességét.

Németh Márk, Papp Győző, Végerbauer Roberta 5. kyu, Papp Dániel 4. kyu, míg Németh Veronika és Pantelics Bence személyével 2 újabb barna öves karatés színesíti a Castrum sorait.

Az övvizsga sikerei nem kínálnak pihenést az utánpótlás versenyzői csapatának, hanem inkább mégnagyobb teljesítményre sarkallja őket. A magasabb öv, magasabb teljesítményt követel.

A nyári alapozás tovább folyik. A 14-16 éves sportolók jelenleg heti 8x edzenek!

- Hogy ez hogyan lehetséges?

  • Kedd - Csütörtök - Péntek: Közös 1,5 órás karate edzés
  • Hétfő - Szerda - Péntek: súlyzó edzés
  • + heti 2 zsák edzés a fentmaradó időben, melyet maguk választanak.

Ha valakinek ezután is van még kérdése, hogy miért olyan eredményesek a Castrumos versenyzők, az látogasson el edzéseikre.

Facebook - Kövess minket