2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
Holnap Mónika, Flóriánnapja lesz.

KATA és Kumite Pantelics Bence ezüstöt nyert Tatán

A tavaszi szezon utolsó országos versenyén Tatán, 441 fő nevezett, és harcolt a tatamikon. Az utánpótláskorú karatékák melett a felnőtteknek ezúttal csak KATA azaz formagyakorlat versenyt szerveztek, ahol a Castrum fekete öves karatékája Pantelics Bence ezüstérmet vívott ki.

 

KATA és Kumite

Pantelics Bence KANKUSok a megosztott kérdés a két versenyszám között. Vannak olyanok, akik egyiket, másikat részesítik előnyben. Ehhez a választáshoz mindenkinek szíve joga van, elvégre az országos és nemzetközi Kyokushin karate versenynaptáraiban mindkét versenyszámban rendeznek bajnokságokat.

Mind a szülő, mind pedig a gyermek eldöntheti, hogy melyik megmérettetés áll hozzá közelebb.

Amíg a küzdelemben test - test elleni harc zajlik, ütések, rúgások záporában, addig a KATA versenyen adott koreográfiát követve, képzeletbeli ellenfél ellen kell bemutatni a küzdelmet.

A Kyokushin katák az egész világon egyformák. Egységesített szabályok vonatkoznak az ütések, védések, lépések kivitelezésére, melyek végrehajtását a bírók pontozással minősítenek.

 

Bence és a Kata

2011. november 7-én Bence, az Utánpótlás Magyar Bajnokság küzdelmi döntőjében egy sportszerűtlenség áldozata lett, és 567 napig nem vállalt küzdelmet versenyen.

Ebben az időszakban édesapjával a KATA-k gyakorlásában mélyedtek el, és tökéletesítették a fiatal versenyző karatéját. Bence elszántságának, és gyakorlásainak köszönhetően, egyre szebb eredményeket ért el ebben a versenyszámban is mind az országos, mind pedig a nemzetközi bajnokságokon (Svájc, Ausztria).

2013-ban visszatért a kumite mezőnybe, de nem hagyta abba a KATA-k gyakorlását. Litvániában III. míg Lengyelországban II. helyezést ért el az Európa Bajnokságon!

Rengeteg versenytapasztalatát pedig az őt követő fiatal Castrumos karatékáknak igyekszik átadni édesapjával, akik a hétvégéket nem sajnálva igyekeznek minél többet tanulni tőlük.
Bár Németh Virág, Németh Jankó és Serfőző Hanga a tatai verseny dobogójára nem tudott felállni, ennek ellenére nem vette kedvüket a siker elmaradása, mivel ők is tudják, hogy a sok gyakorlás előbb-utóbb meghozza gyümölcsét.

Egy biztos, hogy ha valaki Kumite-ben és Kata-ban is szeretne sikeres lenni, akkor mindkettő fejlesztésére elegendő időt kell fordítania.

 

KATA verseny

 

Pantelics Bence - Yantsu Kata

 

Pantelics Bence - Kanku Kata

 

 

Pantelics Bence - Garyu Kata

 

Gratulálunk a Castrum KATA-s csapatának, és bízunk további sikereikben.

 

Facebook - Kövess minket