2024. május 2. csütörtök
Zsigmond, Zoé
Holnap Tímea, Irmanapja lesz.

Íjászok lepték el Kapuvárt

A X. Hany Istók Íjász versenyt rendezték a Hanyi Íjászok április 27-n Kapuváron. 114 fő nevezett a versenyre 14 kategóriában. Az egykori KRESZ-Parkban íjászok vesszői záporoztak a célokra. A Hanyi Íjászok kitüntetésben is részesültek.

 

Immár 10. alkalommal rendezik meg a Hanyi Íjászok a Hany Istók-Kupa történelmi íjászversenyt. A verseny alkalmából, Hámori György polgármester emlékérmet adott át Szabó Istvánnak, a Hanyi Íjászok elnökének, ezzel is elismerve áldozatos munkáját a kapuvári hagyományőrzés  és a magyar íjászat minél szélesebb körben való megismertetéséért és népszerűsítéséért.

 

A feladat adott volt. 18 cél 1 körben, célonként 3 lövéssel (3D - 2D-s, ügyességi és technikai célok) kellett a legjobbnak lennie annak, aki győzni akart.

Legnépszerűbb a felnőtt férfi kategória volt, ahol 41 fő nevezett. A női mezőny sem volt népszerűtlen ott 16 hölgy feszítette meg íját a győzelemért.

Versenyeztek "Manó, gyermek, ifjúsági és serdülő" kategóriákban is. Az eredményekről a hanyiijaszok.hu oldalon olvashatunk.

 

ijasz50

Facebook - Kövess minket