2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
Holnap Ivó, Milánnapja lesz.

Ügyesedik a Castrum utánpótlása

A IX. Mayor Kupán, a szlovákiai Ekecsen versenyezhettek a Castrum SC Kapuvár ifjú karatésai. A felkészítő versenyen a 4 versenyző 1 arany-, és 3 bronzéremmel remekelt. Ezúttal Németh Jankó volt az aki az utánpótlás csapatból a legcsillogóbb érmet kiharcolta, de ugyanúgy dícséret érdemli a hölgyeket is, Nyikos Esztert, Németh Virágot és Szücs Hannát, hiszen ők is ügyesen gyűjtötték a wazarikat a küzdelmeik során.

Igaz, ezek a versenyek nem mérhetők össze a hazai bajnokságokkal, ahol 4-500 karatéka méri össze tudását, viszont arra pont megfelelőek, hogy a fiatal Castrum palánták mielőtt bekerülnek az országos, és nagyobb nemzetközi karate vérkeringésbe, előtte kipróbálhassák magukat, és megszokják a verseny hangulatot.

 

- Gratulálok a csapatomnak, akik lelkesen harcoltak, és bátran, castrumosokhoz méltón küzdöttek. Külön öröm számomra, hogy több olyan technikát is bemutattak, melyeket az edzéseken Európa bajnok idősebb társaiktól adoptáltak. Természetesen ezekből a sikerekből nem szabad elszállnunk, hiszen itt jóval szerényebb körülmények közt, a magyar versenyzők úgnyevezett "krémje" nélkül zajlanak a küzdelmek. Viszont arra nagyon megfelelőek, hogy a legfiatalabb versenyzők összemérhessék tudásukat rendes versenykörülmények közt. Az eredménytől függetlenül, remek visszacsatolás számomra, hogy mi az amit még javítsunk, és tovább fejlesszünk.
Aminek külön örülök, hogy a versenyt követő edzésen a Castrum válogatott versenyzői óriási tapsviharral gratuláltak a nyomukban járó harcosoknak! - nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum elnöke

 

 

Facebook - Kövess minket