2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
Holnap Mónika, Flóriánnapja lesz.

Kíváló sportmunkájáért tüntették ki a Castrum edzőjét

KAPUVÁR Városi Önkormányzat KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KIVÁLÓ SPORT MUNKÁÉRT „BODOR ÖDÖN” kitüntetést adományozott Pantelics Péter karate edzőnek, a Castrum SC Kapuvár elnökének. A decemberben megszavazott díjat, a januári Testületi ülésen, ünnepélyes keretek közt adták át az edzőnek, akit két élversenyzője is elkísért az átadóra.

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2009. (II.27.) rendeletével Kiváló Munkáért kitüntetést alapított. A kitüntetés és emlékplakett adományozható azoknak a polgároknak vagy közösségeknek, akik Kapuvár lakosaiért hosszabb időn át kiemelkedő munkát, illetve a sport területén kimagasló tevékenységet végeztek.

 

Pantelics Péter szülei ellenzése ellenére 1984. november 2-án kezdett el karatézni Csitei Béla keze alatt.  Az edzőterem hangulata, és dojoban folyó munka hamar magával ragadta, s egy életre elköteleződött e küzdő sport mellett. 1993 júliusában szerezte meg első dan fokozatát. 2001-ben 2. danra, majd 2013-ban 3. dan is sikeres vizsgát tett. Versenyzőként 8 arany-, 4 ezüst- és 12 bronzérmet szerezett, a felnőtt nehézsúlyban versenyezve. A Magyar Válogatott tagjaként Izraelben bronzérmet, Szolnok Nemzetközi Kupát nyert, a Horvát Bajnokságon előbb bronz- majd aranyérmes lett. Magyar válogatott kerettagként részt vett a 93’-as Knock-down Európa bajnokságon Bulgáriában.

 

Első edzői feladatait már Csitei Béla tanítványaként kezdte, amikor az alacsonyabb övfokozatúakat karate technikákra tanította. Igazi, önálló edzői munkát 2000-től végzett, miután Csitei Béla társaira és rá hagyta a Lakótelepi SE vezetését.

A gyakorlati fejlődésen kívül komoly gondot fordított az elméleti továbbképzésekre is. 2002-ben a Semmelweis Egyetemen középfokú karate edzői képesítést szerzett, s azóta is folyamatosan képezi magát a szemináriumokon, és nemzetközi edzőtáborokban. 2002-től meghonosította a Kick Box oktatást Kapuváron, mely azóta is nagy népszerűségnek örvend.

Versenyzőit a 7-8 éves kortól fokozatosan készíti fel a Gyerek I. – II. Serdülő, Ifjúsági, Junior és Felnőtt versenyek szabályait követve.

Munkája eredményességét a tanítványai által szerzett számtalan arany-, ezüst- és bronzérem, valamint különdíjak bizonyítják. A sok elért cím között fontos kiemelni, hogy a Castrum SC Kapuvár korábbi Európa Bajnoki címeinek megszerzésében is segítkezett, de igazából az elmúlt 3 esztendő 12 Castrumos EB címe az, ami csak az Ő edzői munkájának gyümölcse.

 

-          Németh Veronika ifjúsági, junior és U22-es Európa Bajnoki aranyérmet, és mellette még egy junior bronz-, és felnőtt EB harmadik helyet szerzett.

-          Pantelics Bence 5 EB helyezéssel büszkélkedhet. Arany-, ezüst- és bronzérmei számát nem csak küzdelemben, hanem formagyakorlatban is gyarapította a kontinens viadalokon.

-          Sportolói Svájc, Szlovákia, Ausztria, Horvátország bajnoki címeit is hozták már el.

-          Japánban a világ legnagyobb utánpótlás versenyén, a Dream Cupon Pantelics Bence egyedüli európai versenyzőként bronzérmet szerzett, Bán Lili és Végerbauer Roberta pedig a legjobb négy közé küzdötte magát.

-          A Budapesti Utánpótlás Dream Cup World Világkupán 4 versenyzővel indulva 2 arany-és 2 ezüstérmet szereztek.

-          Sportolói teljesítményükkel kivívták a szereplés jogát a 2016-os 5. KWU Junior Világbajnokságon, ahol 4 világszervezet legjobb harcosai mérték össze erejüket felnőtt, Knock Down szabályrendszer szerint. Itt Végerbauer Roberta a női nehézsúlyban megszerezte Magyarország első KWU Junior Világbajnoki címét, mely sporttörténelmileg sem elhanyagolható.

-          Versenyzői folyamatosan erősítik a Magyar Kyokushin Karate Nemzeti Válogatottját.


2014-ben a Castrum elnökhelyettesi pozíciójából elnökké lépett elő, ezzel nem csak az edzői munka, hanem az egyesület minden ügyének intézését Ő végzi.

A díjátadón Pantelics Péter megköszönte versenyzőinek, a Castrum sportolóinak a kitüntetést:

"-  Hiába a jó zsoké, ha nincsenek meg a jó versenylovak! És ez fordítva is igaz."

 

Gratulálunk!

Pantelics Péter edző a két töbszörös Európa Bajnoki dobogós versenyzőivel, Németh Veronikával, és Pantelics BencévelPantelics Péter edző a két töbszörös Európa Bajnoki dobogós versenyzőivel, Németh Veronikával, és Pantelics Bencével

Facebook - Kövess minket