2024. október 18. péntek
Lukács
Holnap Nándornapja lesz.

Pénteken nyit a kapuvári Strand

Volt idő, amikor május 1-én már megnyitott a helyi Strand. 2024-ben, június 21-én pénteken nyitja kapuit, és várja a fürdőzőket a helyi kuriózum.

Fénykorában a helyi termálfürdő már május 1-n megnyitotta kapuit. Azóta persze sok víz lefolyt a Kis-Rábán, és a Strand is viharos időket élt meg.

Igaziból a nagy áttörést a Flóra Termálfürdő idején élte meg a helyi strand, mivel akkoriban egész évben várta a vendégeit. A tan-, és sport medencék csak májusban, vagy épp június elejétől fogadták a látogatókat, de mindenkibe beleégett az a virágos látvány, amivel a Flóra Termál Kft fogadta a helyieket, és a sok - sok külföldi vendéget.

Aztán sajnos a Covid 19, térdre kényszerítette a kapuvári termálfürdő üzemeltetetőit, mivel semmilyen külső segítség nem érkezett.

Új korszak

A Covidot követően a Kapuvári Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően, megkezdődött a helyi Strandfürdő "rehabilitációja". A város tulajdonában lévő termál kút újra élesztése, komoly költségekkel járt. Előbb csak a tanmedence, és a pancsoló, majd a sport medence, és a gépészet és "update" alá esett.

2024-ben pedig már a termál medence is fogadhatja a vendégeket. Az 1800 méterről feltörő termál víz minősége a hévízi és hajdúszoboszlói termál források után országosan is az előkelő TOP 5-ben végzett ásványi anyag összetételét, és gyógyhatását tekintve.

A tavalyi esztendőben rengeteg probléma volt a "jól neveltek"-ként finoman emlegetett vendégekkel, ami sajnos nem vetett jó fényt a helyi fürdő minőségére. Persze még meg sem nyitott a strand, de már a közösségi hálón zajlik a "szájkarate" a nyitvatartási időpontokkal, és belépőjegyekkel kapcsolatban. Páran meglepődve kérdezik, miért szükséges a "Helyi Lakosokra érvényes árlistát" 3 nyelven megjeleníteni, vagy épp miért csak ezen a három nyelven?

Azok, akik nincsenek megelégedve a Kapuvári Strandfürdő szolgáltatásaival, nyugodtan fogják a törölközőjüket, és ballagjanak át Csornára, a teljesen felújított DIADÉM Csornai Termálfürdőbe, ahol akár csúzdázhatnak is. De természetesen 40-50 km-es körzetben olyan fürdők közül válogathatnak az "ínyencek", mint pl. Hegykő, Petőháza, Bükfürdő, Sárvár, Sopron, Győr, Celldömölk vagy épp Mesteri. És akkor még nem is beszéltünk az osztrák oldalon lévő locsmándi élményfürdőről, vagy akár az egész Fertő tóról.

Egyszóval péntektől jöhet a forróság, mert városunk strandja ismét fogadja a fürdőzni vágyókat.

 

arlista strand

Kapcsolódó elemek

Facebook - Kövess minket