2024. április 19. péntek
Emma
Holnap Tivadar, Odettnapja lesz.

Versünnepet rendeztek Eszterházán

Negyedik alkalommal rendezték meg a rangos irodalmi eseményt a fertődi Esterházy-kastélyban.

A költészet napja alkalmából a fertődi Esterházy-kastély marionettszínházában rendezték meg a Versünnep Fesztivált, immár negyedik alkalommal.

„A versenyünnep az Esterházy-kastély marionettszínházában nem csak egy szép hagyomány, hanem tradíció, amely felidézi az Esterházy testőrség kiképző múltját a helyszínen” – mondta el a köszöntőjében Halászy Stefánia, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. kulturális és értékesítési igazgatója.

Vers és prózamondás, valamint versmegzenésítés kategóriában négy korcsoportban érkeztek a megmérettetésre általános iskolás tanulók, középiskolások és felnőttek klasszikus vagy kortárs költő magyar nyelven írt költeményekkel.  

Az alsó, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriában az első három helyezettet díjazta a szakmai zsűri.

A díjazottak:

Alsós kategória: I. helyezett: Nino-Majtényi Ármin Santiago, II. helyezett: Fekete Diána Anna, III. helyezett: Nagy Zselyke Kincső; Különdíjas: Nagy Boglárka

Felsős kategória: I. helyezett: Földes Bendegúz, II. helyezett: Nyerges Dávd, III. helyezett: Csigó Gábor Áron

Középiskolás kategória: I. helyezett: Polgár Adrián, II. helyezett: Babos Csenge, III. helyezett: Nagy Anna Napsugár.

Felnőtt kategória: I. helyezett: Katona-Szabó Éva, II. helyezett: Kövecs Hajnalka, különdíjat kapott: Németh Gyula

A fesztivál legjobbjai: Nagy Zselyke Kincső és Boglárka, valamint Nino-Majtény Ármin Santiago részvételi jogot nyertek a nemzetközi seregszemle döntőjére Budapesten, ahol a résztvevők jutalmakban részesülnek, valamint a zsűri döntése alapján szakmai továbbképző nyári műhelymunkán vehetnek részt.



Kapcsolódó elemek

Facebook - Kövess minket