2023. március 23. csütörtök
Emőke
Holnap Gábor, Karina, Milénanapja lesz.

Egységes alapellátási Orvosi ügyelet márciustól Kapuváron is Kiemelt

Ügyeleti rend Ügyeleti rend

Mától Kapuváron is elindult az új, egységes ügyeleti rendszer - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az MTI-vel. Győrfi Pál szóvivő közleményében azt írta: az ügyeleti alapellátást március 1-től Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is az új, egységes rendszerben biztosítja a mentőszolgálat a betegeknek.

Az új ügyelet központi telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is az 1830, melynek hívásával a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldenek, bármely településen tartózkodjon is az ellátásra szoruló.

A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16 óra és másnap reggel 8 óra között, szombat-vasárnap, ünnepnapon egész nap hívható. Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének a csatlakozó vármegyékre vonatkozó részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva is elérhetőek.

Az új ügyeleti rend az ország többi vármegyéjében az év során fokozatosan lép életbe, amiről a lakosságot és a háziorvosokat is folyamatosan tájékoztatják - olvasható a közleményben.

A változásig a többi vármegyében az eddig megszokott rend szerint működik az orvosi ügyelet. A terv szerint áprilistól Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye is csatlakozik az egységes alapellátási ügyeleti rendszerhez és a jövő év elejére - egyelőre Budapest kivételével - az egész országban egységes, a betegeknek az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működik majd Magyarországon - tudatták a közleményben.

Facebook - Kövess minket