2024. április 27. szombat
Zita, Mariann
Holnap Valéria, Nimródnapja lesz.

Átadták a felújított ÉDÁSZ házat

Szombaton került átadásra a felújított Édász ház, mely Civil házként funkcionál a jövőben. Az épületben állandó próbatermet kapott Kapuvár Város Fúvószenekara, de a rendelkezésre álló helyiségjeit más civil szervezetek is használhatják.

 A városban működő kisvárosi fejlesztési program keretében a munkálatok finanszírozását pályázati források igénybevételével sikerült megvalósítani az ÉDÁSZ ház felújítását. Kapuvár önkormányzata a felújításhoz 8 millió forintos önrésszel járult hozzá. Az épület felújítása során már a jövőre is gondoltak, és a tetőszerkezetre napelemek kerültek, az energiatakarékosságot is figyelembe véve.

Gyopáros Alpárnak, városunk országgyűlési képviselőjének nagy szerepe volt a források megszerzésében. A felújított civil házat Radó Tamás atya áldotta meg, majd a fúvósaink már birtokba is vehették új próbatermüket.

edaszhaz1

Kapcsolódó elemek

  • Gyopáros Alpár: megnyílt a Falusi civil alap Gyopáros Alpár: megnyílt a Falusi civil alap

    A kistelepülési önkormányzatok, az egyházközségek és az iskolafenntartó tankerületi központok mellett hétfőtől az ötezernél kevesebb lakosú településeken működő civil szervezetek is pályázhatnak a Magyar falu programban - tájékoztatta Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos az MTI-t.

Facebook - Kövess minket