2024. április 19. péntek
Emma
Holnap Tivadar, Odettnapja lesz.

Szja-visszatérítés: minden tudnivaló egy helyen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján friss információkkal, tájékoztatókkal és egy videóval is segít tájékozódni az szja-visszatérítéssel kapcsolatos kérdésekben.

Az szja-visszatérítés rovatban röviden és részletesen is megtalálhatók a legfontosabb hírek és tudnivalók a témában. A Gyakran ismételt kérdések menüpont az ügyfélszolgálatokon feltett, e-mailben, Facebook-üzenetben küldött, gyakorlati kérdésekre válaszolva segít eligazodni a visszatérítés szabályaiban. A videó pedig a VISSZADO-nyilatkozat kitöltését mutatja be.

A rovat új információkkal, a NAV-hoz érkező kérdésekkel folyamatosan frissül, ezért érdemes rendszeresen figyelemmel követni az oldalt.

Kapcsolódó elemek

  • Hogyan kerülhető el a végrehajtás? Hogyan kerülhető el a végrehajtás?

    Ha valaki nehéz helyzetbe kerül, és felhalmozódott köztartozását nem tudja megfizetni, végrehajtási eljárásra számíthat. Azonban, ha az adós késlekedés nélkül szán időt és energiát a tájékozódásra saját ügyéről, rendezheti tartozását, sőt esélyt kaphat az átütemezésre is. Mindenekelőtt tisztázni kell, hogy miből ered a tartozás, és hol kell kezdeményezni az ügyintézést: a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) vagy az önálló bírósági végrehajtónál.

  • Minden felajánlás számít Minden felajánlás számít

    A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát. Az szja 1+1%-áról idén egészen május 22-éig lehet rendelkezni. A felajánlás csak néhány percet vesz igénybe, a támogatott szervezeteknek pedig óriási segítséget jelentenek ezek az adóforintok.

  • Elérhetők az adóbevallási tervezetek Elérhetők az adóbevallási tervezetek

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.

  • Március 16. a gépjárműadó befizetésének határideje Március 16. a gépjárműadó befizetésének határideje

    Március 16-án éjfélig lehet befizetni a gépjárműadó első részletét. A legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott értesítésekben, határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) applikációjában, a NAV-Mobilban fizethető be az adó. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést.

  • Automatikusan készülnek az szja-bevallási tervezetek Automatikusan készülnek az szja-bevallási tervezetek

    Már évek óta külön kérés nélkül készíti el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. A folyamat automatikus, nem kell a kedvezményekre jogosító vagy a munkáltatói, kifizetői igazolásokat beküldeni a NAV-hoz, azt az adózónak kell megőriznie az öt éves elévülési idő végéig.

Facebook - Kövess minket