2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina, Dorián
Holnap Friderikanapja lesz.

telefon-icon+3630 249 8315

" A ló hátán van a földi menyország!"

Nyergelj és nyargalj!

 

Lóhere lovas udvar, kezdő és haladó gyerekek valamint felnőttek részére kínál lovaglási lehetőséget!

A lovaglás testtartási hibák, magatartási zavarok, tanulási nehézségek javítására is alkalmas, önnállóságra, kitartásra és fegyelemre nevel.

Fejleszti a gyermekek személyiségét és nem utolsó sorban nagyon jó sportolási lehetőség mindenki számára!

Lovastábor a Rábaközben

 

 

Szeretettel várunk, minden kedves érdeklődőt!

 

Jelentkezni lehet:
Horváth - Axnix Irina lovasoktató
telefon-icon+3630 249 8315    vagy személyesen:
man-iconSzany, Kossuth utca 52.
Email: axnix.irina[kukac]freemail.hu

 

Miért és mikortól lovagoljon gyermekünk?


Hamar sikerélményhez lehet juttatni a kis lovasokat és miközben örömmel ülnek a lovon, a sok ügyességi feladattal fejleszthetjük egyensúlyukat, koordinációjukat, testsémájukat. Nem véletlenül használják a lovastornát a lovasterápiában is. A foglalkozások során megtanulják a gyerekek a lovakat ápolni, szerszámozni, begyakorolják a lovak körüli teendőket, szabályokat és hozzászoknak a ló mozgásához,közelségéhe. Ha a gyermekek kitartanak a lovaglás mellett, és idősebbek lesznek, amikor már igazán tanulhatnak lovagolni, ezek az ismeretek már adottak lesznek, így könnyebb és gyorsabb lesz a tanulás is.

Összességében mindig tudnunk kell, azt, hogy miért ültetünk kisgyereket lóra, mi a célunk vele, hogy ehhez milyen ló a legmegfelelőbb, és milyen a gyermek életkorának megfelelő oktatási módszertan.

A 3-6 éves gyerekek nagyon fogékonyak a lovakra, számukra a heti egyszeri 15-20 perces lovastorna, lovasfoglalkozás és a lovak körüli teendők megtanulása abszolút elegendő és még nem megterhelő feladat. Ennél kisebb gyermeket, ha lóra ültetünk, az csak alkalomszerű és rövid idejű legyen, de mindig törekedjünk a maximális
biztonságra.

Gyere és lovagolj te is!
Lóhere Lovasudvar
Szany, Kossuth utca 52.

Facebook - Kövess minket